1. listopadu 2011 • 07:01

První úder Kvitové. Takhle šampionka Turnaje mistryň začínala na kurtu

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEO - Kraťoučké blonďaté vlásky, modré šatičky s dlouhým rukávem... Budoucí šampionce Turnaje mistryň Petře Kvitové jsou na tomhle videu teprve dva a půl roku, ale na kurtu už je jako doma. Zatím sice spíš jen podává míčky svému bratrovi Jiřímu, ale raketu si bere do ruky už i ona sama.



Malá Peťulka trpělivě podává míčky bráchovi, který pilně trénuje podání. "Prosím," nezapomene dětsky bezelstně pronést, když mu dva míčky položí na raketu.

První krůčky budoucí wimbledonské vítězky po antukovém kurtu ve Fulneku natáčel její otec. Už v té době měla tvrdou hlavu. Když řekla "já sama", tak musela míčky podat bratrovi opravdu jen ona.

Možná i proto to nakonec tahle roztomilá holčička dotáhla tak daleko. Talent sice měli i její bratři, ale ještě nebyl prostor na jeho rozvíjení. "Neměli jsme auto, cestovali jsme vlakem nebo autobusem, do noci nebo časně ráno. To nešlo," vzpomíná Jiří Kvita.

Proto, když otec-trenér výrazný talent zpozoroval u dcery Petry, už neváhal. "Koupili jsme ojetou škodovku a pustili se do práce," popisuje možná rozhodující moment rodící se hvězdy.

Malá Péťa se musí občerstvit, nebojte se, to není lahev od piva, je v ní jenom voda...
Malá Péťa se musí občerstvit, nebojte se, to není lahev od piva, je v ní jenom voda...

"Jakmile udržela v ruce dětskou raketu, už se snažila pinkat do míčků. Měla talent a strašně chtěla," vyzdvihuje přednosti své dcery pan Kvita.

Všechno tohle vydrželo Petře Kvitové až dodneška...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud