Jan Jaroch
14. prosince 2011 • 11:49

Legendární Courtová urazila homosexuály. A Navrátilová zuří

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
183
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je po ní pojmenovaný jeden z velkých kurtů na Australian Open, vyhrála 24 grandslamových titulů (nejvíc ze všech v historii) a je skutečnou tenisovou legendou. Co se týče názorů na homosexualitu, je však Australanka Margaret Courtová postavou, která budí hodně emocí. Devětašedesátiletá silně věřící žena, jež dnes pracuje jako duchovní v jednom z kostelů v Perthu, má dlouhou historii kritiky homosexuálů.



Naposledy před pár dny zkritizovala sňatky osob stejného pohlaví. „Politicky korektní výchova mistrovsky posunula homosexualitu zpoza zavřených dveří do naší komunity a teď agresivně vyžaduje právo na manželství, které jí nepatří,“ prohlásila Courtová pro deník West Australian.

Takový výrok působí na Martinu Navrátilovou jako rudý hadr na býka.

„Její krátkozraký pohled je skutečně znepokojující a poškozuje tisíce dětí, které již dnes žijí v rodinách stejného pohlaví,“ prohlásila česká rodačka, jíž přispěchala na pomoc i Billie Jean Kingová.

„Musíme se snažit vymítit homofobii, protože každý z nás má nárok na svá práva, možnosti a ochranu.“

I z Austrálie se ozval kritický hlas bývalé elitní deblistky Rennae Stubbsové. „Coby mladá australská hráčka jsem se snažila být jako Margaret Courtová.

Proto je pro mě tak těžké porozumět jejím nenávistným slovům namířeným proti homosexuálům. Je nešťastné, že člověk s jejím statusem se rozhodl propagovat diskriminaci a z celého srdce s ní nesouhlasím,“ prohlásila Stubbsová.

Výpady Courtové proti homosexuálům nejsou však ničím novým. Vždyť už v roce 1990 prohlásila, že Martina Navrátilová a další homosexuální či bisexuální hráčky ničí tenis a dávají špatný příklad mládeži. Později prohlásila, že homosexualita je opovržení bohem, že se gayové doupuštějí hříchů těla a přitom mohou být změněni.

Wimbledonské šampionky. Dvě z nich jsou nyní na nože - Martina Navrátilová (vlevo) a Margaret Courtová (druhá zprava)
Wimbledonské šampionky. Dvě z nich jsou nyní na nože - Martina Navrátilová (vlevo) a Margaret Courtová (druhá zprava)

Vstoupit do diskuse
183
Články odjinud


Články odjinud