26. prosince 2011 • 14:50

Půvabná Hantuchová: Vánoce slavila na australské pláži

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na světě ji patří čtyřiadvacátá příčka, půvabná slovenská tenistka Daniela Hantuchová se však již vyhřívala i na pátém místě světa. A do elitní desítky by se rodačka z Popradu opět ráda vrátila. Přípravu na olympijskou sezonu dlouhonohá Slovenka zahájila na australských plážích, kde také oslavila Vánoce.



Nejdřív exhibiční turnaj v Singapuru a poté hurá k protinožcům, kde pro jednu z nejkrásnějších tenistek na okruhu začala tvrdá příprava. "Určitě je to trošku zvláštní slavit Vánoce v teple a na pláži, ale bylo to pro mě optimální řešení. V Austrálii budu mít dost času na aklimatizaci a mohu se dobře připravit na první turnaj v novém roce, uvedla pro cas.sk. Hantuchová.

Slovenská opora tak nemá ani příliš času na to být smutná z dlouhého odloučení od rodiny. "Když člověk tvrdě trénuje, ani nemyslí na to, že o Vánocích nemůže být s rodinou, říká Daniela.

A pořádný drill bude vítězka čtyř turnajů na okruhu WTA potřebovat, plány má totiž smělé. "Chci se vrátit mezi nejlepších deset tenistek světa a musím na sobě hodně pracovat. Chci hrát útočnější tenis, musím být psychicky odolnější a více využívat svoje dlouholeté zkušenosti."

Tím však ambice Slovenky rozhodně nekončí. Velkou motivací jsou o olympijské hry, které se konají v Londýně na travnatých dvorcích, kde se každoročně hraje i Wimbledon. "Tráva je mým nejoblíbenějším povrchem, bude se zde hrát i smíšená čtyřhra. V mixe jsem získala tituly na všech čtyřech grandslamových turnajích. Bylo by skvělé, kdyby se mi povedlo uspět i tady a přivést si medaili," věří si tenistka.

Tenisová sezona začíná pro Hantuchovou v australském Brisbane. Jak se ji povede naplnit cíle?

DANIELA HANTUCHOVÁ
narozena: 23.4.1983 v Popradu

výška/váha:

181 cm / 63 kg
vyhraných turnajů: 4
nejvýše na žebříčku: 5 (27. ledna 2003)
hraje rukou: pravou
Prize Money: 8 026 000 dolarů


Daniela Hantuchová dokáže potrápit kohokoliv
Daniela Hantuchová dokáže potrápit kohokoliv

Vstoupit do diskuse
8

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud