11. listopadu 2013 • 23:11

Djokovič ve finále Turnaje mistrů smetl Nadala. Teď ho čekají Češi

Autor: iSport.cz, jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Silný jako nikdy v letošní sezoně dorazí Novak Djokovič na finále Davis Cupu. Rafael Nadal sice zakončí rok jako světová jednička, jeho srbský stín je však na sklonku sezony jasně nejlepším hráčem planety. Djokovič obhájil titul na Turnaji mistrů, když španělského rivala zdolal 6:3, 6:4 a prodloužil šňůru neporazitelnosti na 22 zápasů. Naposledy prohrál právě s Nadalem ve čtyřsetovém finále grandslamového US Open.



„Od New Yorku jsem neprohrál zápas, věřím si a jsem vážně na vlně,“ burcoval se před londýnským finále šestadvacetiletý Srb. K podzimnímu tažení ho prý vybudila především dvousetová výhra nad Nadalem ve finále Pekingu a svou dominanci jasně demonstroval i v Londýně, kde se stal v pěti zápasech neporaženým šampionem. Na konto si připsal 1500 bodů do žebříčku a 1 923 000 dolarů (přibližně 39 milionů korun).

Nadal usiloval o poslední velký titul kariéry, který mu ještě chybí. Ani ve druhém kariérním finále na Turnaji mistrů však neuspěl. Jasně se ukázalo, že v hale je zranitelnější než v jakémkoliv jiném prostředí a ve finále byl od prvních chvil horším hráčem na kurtu. Není náhodou, že v kariéře vyhrál pouze jediný halový turnaj - před osmi lety doma v Madridu.

I proto s ním Djokovič zkorigoval vzájemnou bilanci na 17 výher a 22 porážek (3:3 letos) a odrazil se do ještě větší pohody, v níž ho bude ve finále Davis Cupu pro Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka téměř nemožné udolat. Vždyť Srb s celkovými třemi tituly z Turnaje mistrů vyrovnal Johna McEnroea s Borisem Beckerem a pokračuje v zapisování svého jména ještě hlouběji do historie.

Berdych Djokoviče porazil pouze dvakrát ze 16 vzájemných utkání, Štěpánkovi se to povedlo jedinkrát z devíti duelů. Světová dvojka může být hrozbou i v daviscupové čtyřhře, do níž ji mohou Srbové vyslat. „Tuhle možnost bych stále nevylučoval,“ řekl nedávno Štěpánek. Při Djokovičově formě jde o znepokojující zvěst.

Srbský tenista Novak Djokovič ovládl finále Turnaje mistrů proti Rafaelu Nadalovi a slaví úspěšnou obhajobu titulu
Srbský tenista Novak Djokovič ovládl finále Turnaje mistrů proti Rafaelu Nadalovi a slaví úspěšnou obhajobu titulu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud