27. prosince 2013 • 17:33

Další bývalá hvězda jde trénovat. Federer se dohodl s Edbergem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roger Federer se přece jen dohodl na spolupráci se Stefanem Edbergem a někdejšího skvělého švédského tenistu angažoval do svého trenérského týmu. Sedmačtyřicetiletý Edberg by měl s dlouholetou světovou jedničkou a vítězem rekordních 17 grandslamů strávit při turnajích nejméně deset týdnů v roce.



"Stefan byl mým dětským idolem. Těším se na čas, který strávíme společně. Mám se od něj co učit," napsal Federer dnes na facebook. S Edbergem na začátku prosince v Dubaji krátce spolupracovali a nakonec se dohodli na pokračování.

Společně by se poprvé měli představit na Australian Open, které v Melbourne začne 13. ledna. Edberg se bude na Federerově přípravě podílet společně s jeho dlouholetým koučem Severinem Lüthim.

Federer nemá za sebou vydařenou sezonu, v níž zkoušel i nové rakety. V říjnu ukončil spolupráci s jedním z koučů Paulem Annaconem. Angažováním Edberga se vydal podobnou cestou jako jeho největší rivalové.

Někdejšího skvělého hráče si vzal za trenéra už před dvěma lety britský tenista Andy Murray, jehož vede Ivan Lendl, srbská hvězda Novak Djokovič zase dnes absolvoval premiéru pod dohledem Borise Beckera.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud