6. ledna 2016 • 13:31

Plíšková si proti Sereně nezahraje, Američanka na Hopman Cupu končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková si proti světové tenisové jedničce Sereně Williamsové z USA na Hopmanově poháru v Perthu nezahraje. Hvězdnou Američanku v úvodu sezony trápí zánět v koleni a dnes oznámila, že z tradičního turnaje smíšených dvojic definitivně odstupuje. Ve skupině už místo ní zaskakovala Vicky Duvalová.



Plíšková mohla proti Williamsové, majitelce 21 grandslamových titulů ve dvouhře, nastoupit v Austrálii ve čtvrtek v závěrečném zápase skupiny A. Pokud s Jiřím Veselým dvojici Duvalová, Jack Sock porazí a zároveň Ukrajina prohraje s domácím týmem s názvem Gold, postoupí česká dvojice do finále.

Nejlepší tenistka posledních let Williamsová vynechala na Hopman Cupu úvodní zápas s Ukrajinou, v úterý rozehrála duel s Australankou Jarmilou Wolfeovou, ale ve druhém setu vzdala. Zánět ji trápí v levém koleni.

"Odeznívá to hodně pomalu. Potřebuju čas, den volna nebo dva můžou udělat velký rozdíl," řekla Williamsová v úterý. WTA však nyní informovala, že Američanka k dalším zápasům v Perthu nenastoupí.

Za necelé dva týdny má v Melbourne obhajovat titul na úvodním grandslamu sezony Australian Open.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud