10. ledna 2016 • 09:02

Kvitová v Sydney titul neobhájí: Strašné zklamání, ale nejsem fit

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová nebude obhajovat titul na turnaji v Sydney, který dnes začal. Pořadatelům se omluvila s vysvětlením, že se stále necítí fit po nemoci, kvůli níž odstoupila ze soutěže v minulém týdnu v Šen-čenu. Karolína Plíšková, která loni hrála proti Kvitové finále, v prvním kole porazila Anu Ivanovičovou ze Srbska 6:4, 6:2.



V Číně českou hvězdu postihly střevní potíže a nedohrála tam duel prvního kola s domácí Čeng Saj-saj. "Jsem hrozně zklamaná, že se musím odhlásit," uvedla šestá hráčka světového žebříčku v prohlášení. "Týden jsem pořádně nejedla, jsem slabá a celý zápas bych nevydržela. Chci být připravena na Melbourne," vysvětlila dvojnásobná wimbledonská vítězka, že hlavní je pro ni grandslamové Australian Open, které začne hned po turnaji v Sydney 18. ledna.

"Jako pro obhájkyni titulu pro mě tento turnaj mnoho znamená. Těším se, že se sem v budoucnu vrátím," dodala Kvitová, jež vloni získala v Sydney titul po finálovém vítězství nad Karolínou Plíškovou.

Plíšková letos v generálce na Australian Open plní roli nasazené pětky a už postoupila do druhého kola po vítězství nad bývalou světovou jedničkou Anou Ivanovičovou ze Srbska. Do pavouku dvouhry se dostala i Lucie Hradecká, přestože v posledním kole kvalifikace neuspěla s Mirjanou Lučičovou-Baroniovou z Chorvatska. V turnaji se totiž uvolnilo ještě další místo po Polce Agnieszce Radwaňské, jež se omluvila kvůli zranění.

Karolína Plíšková začala v Sydney vítězně

Karolína Plíšková vykročila úspěšně za obhajobou finálové účasti. V prvním kole generálky na Australian Open porazila bývalou světovou jedničku Anu Ivanovičovou ze Srbska 6:4, 6:2. Další soupeřkou páté nasazené Češky bude vítězka utkání mezi Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou a Larou Arruabarrenaovou ze Španělska.

Světová jedenáctka Plíšková porazila jen o pět míst v žebříčku níže postavenou Ivanovičovou i ve třetím vzájemném duelu. V obou setech sebrala soupeřce dvakrát podání, ale pak měla vždy trochu potíže s ukončením sady.

V té první vedla už 5:1, v další hře neproměnila setbol, v následujícím gamu přišla o podání a až při dalším vlastním servisu uspěla, byť na to potřebovala další čtyři setboly. Ve druhém setu se ujala vedení 4:0 a později při svém podání na vítězství musela odvrátit brejkbol a proměnila až třetí mečbol.

Plíšková vloni v Sydney neuspěla až ve finále, kde ve dvou tie-breacích prohrála českou bitvu s Petrou Kvitovou. Obhájkyně titulu se těsně před začátkem sydneyského turnaje odhlásila, protože se dosud necítí fit po nemoci, kvůli níž odstoupila ze soutěže v minulém týdnu v Šen-čenu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Sydney (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 753.000 dolarů)

Dvouhra - 1. kolo:
Karolína Plíšková (5-ČR) - Ivanovičová (Srb.) 6:4, 6:2, A. K. Schmiedlová (SR) - Bacsinszká (6-Švýc.) 1:6, 6:1, 6:3, Garciaová - Mladenovicová (obě Fr.) 7:6 (7:4), 6:4, Jankovičová (Srb.) - Vandewegheová (USA) 6:3, 6:4, Kuzněcovová (Rus.) - Pattersonová (Austr.) 6:2, 6:0, Pironkovová (Bulh.) - Curenková (Ukr.) 7:6 (8:6), 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud