28. října 2016 • 14:58

Je konec! Plíšková podlehla Radwaňské a na Turnaji mistryň vypadla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro tenistku Karolínu Plíškovou skončila premiérová účast na Turnaji mistryň už v základní skupině. Česká jednička potřebovala k postupu do semifinále dnes zdolat obhájkyni titulu Agnieszku Radwaňskou, ale na Polku nestačila ani v sedmém vzájemném duelu a v Singapuru s ní prohrála 5:7 a 3:6.



V sobotním semifinále se Radwaňská utká se světovou jedničkou Angelique Kerberovou z Německa, druhou dvojici tvoří překvapivě Slovenka Dominika Cibulková a Ruska Světlana Kuzněcovová, která se kvalifikovala na poslední chvíli.

Poslední českou finalistkou tak zůstává Petra Kvitová , která hrála o titul na Turnaji mistryň loni. Kvitová je také poslední českou vítězkou Masters, turnaj vyhrála v roce 2011.

"Byl to divný zápas, ale špatně jsem nehrála. Měla jsem šance v prvním i ve druhém setu. V obou setech jsem měla brejk, ale pak jsem nedokázala dobře zaservírovat. Byl to těžký zápas. Ona tady loni vyhrála, cítila se tu dobře. Sice to bylo zase na dva sety, ale měla jsem hodně šancí," řekla Plíšková. "Radwaňské tady sedí povrch. Hrála opravdu výborně. Moc nechybovala, snad jen párkrát v prvním setu."

Karolína Plíšková v akci
Karolína Plíšková v akci

Letošní finalistka US Open Plíšková nevzala Radwaňské v minulých soubojích ani set a nezměnilo se to ani v Singapuru. Přitom začala dobře. Mohla se spolehnout na podání a při svých prvních třech servisech ztratila jen dva fiftýny. Ve výměnách hrála přesně i agresivně, tlačila se po returnu i k síti a po brejku vedla 3:2.

Za stavu 4:2 měla šanci znovu vzít Radwaňské podání, ale míč po jejím úderu skončil těsně vedle lajny, což potvrdilo jestřábí oko. "Mohlo to být 5:2 a byl by to úplně jiný zápas, třeba by znervózněla," řekla Češka.

Polka se zlepšila, tradičně skoro nekazila, k tomu dobře podávala a přidala dva skvělé vítězné returny. Tím z bekhendu do rohu vzala podání Plíškové na 4:4 a forhendovým ukončila první set. "Mezi osmičkou nejlepších rozhodují maličkosti a vždy pár balonů. Ona v rozhodujících chvílích nechybovala, zápas kontrolovala," řekla Plíšková.

Kouč Jiří Vaněk o pauze povzbuzoval, že přijde šance a zápas rozhodne třetí set. Po dalších dvou gamech a skóre 0:2 to tak nevypadalo, ale Plíšková se zvedla. Zkusila přitlačit, v následujících třech hrách ztratila jen jednu výměnu a vedla 3:2.

Jenže si vzápětí neudržela podání a bylo srovnáno. "Odehrála jsem nejhorší game v utkání," komentovala šestou hru. Plíšková měla ještě brejkbol na 4:3, ale ve výměně neuspěla a koncovku setu i utkání měla pod kontrolou Radwaňská.

Jen těžko se dala najít v závěru ve tváři Plíškové víra v úspěch. Její zmar doložila osmá hra, v které přišla o servis po dvou smečích trefených do sítě. "Trošku už mi chyběla jiskra, úplně mi to tady nesedlo, ale je to zkušenost do příště. Věřím, že se sem vrátím a bude to lepší. Vždy si musím na všechno zvyknout," řekla.

Muguruzaová se loučila vítězstvím

Už jistá semifinalistka tenisového Turnaje mistryň Ruska Světlana Kuzněcovová podlehla na závěr Bílé skupiny Španělce Garbiňe Muguruzaové 6:3, 0:6 a 1:6. O poslední volné místo mezi nejlepší čtveřicí bude odpoledne usilovat Karolína Plíšková v utkání s obhájkyní titulu Polkou Agnieszkou Radwaňskou, s kterou v šesti dosavadních zápasech neuhrála ani set.

Muguruzaová byla po předchozích dvou porážkách již bez šance na zopakování loňského postupu do semifinále, přesto našla v duelu s Kuzněcovovou síly k obratu a se Singapurem se rozloučila výhrou. Ve druhém i třetím setu Rusce třikrát prolomila podání a po hodině a 36 minutách proměnila třetí mečbol.

Hingisová zahájila výhrou

Švýcarka Martina Hingisová s Indkou Saniou Mirzaovou zahájily obhajobu deblového titulu na tenisovém Turnaji mistryň vítězstvím nad tchajwanským párem Chan Yung-jan, Chan Hao-ching 7:6 a 7:5. V semifinále mohou narazit na dvojici Lucie Hradecká , Andrea Hlaváčková , pokud české tenistky odpoledne uspějí v zápase proti Ruskám Jekatěrině Makarovové a Jeleně Vesninové.

Hingisová s Mirzaovou se v srpnu kvůli sérii špatných výsledků rozešly, přestože v té době společně vedly žebříček ve čtyřhře. Pro Turnaj mistryň se opět daly dohromady, protože se na něj kvalifikovaly společně.

Na tchajwanské sestry narazily v Singapuru i loni, kdy je porazily 6:4, 6:2, tentokrát byl zápas mnohem dramatičtější. První set rozhodl až tie-break, který Hingisová s Mirzaovou vyhrály 12:10. Druhá sada přinesla hned pětkrát brejk, ten rozhodující přišel v jedenáctém gamu. Následně při podání švýcarské tenistky obhájkyně titulu čistou hrou zápas ukončily po téměř dvou hodinách.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru:

Dvouhra (bílá skupina):

Muguruzaová (5-Šp.) - Kuzněcovová (8-Rus.) 3:6, 6:0, 6:1,
A. Radwaňská (2-Pol.) - Karolína Plíšková (4-ČR) 7:5, 6:3

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Hingisová, Mirzaová (2-Švýc./Indie) - Yung-Jan Chan, Hao-Ching Chan (6-Tchaj-wan) 7:6 (12:10), 7:5.

Konečná tabulka:

1. Kuzněcovová 3 2 1 5:4 2
2. Radwaňská 3 2 1 5:2 2
3. Plíšková 3 1 2 3:5 1
4. Muguruzaová 3 1 2 3:5 1

Karolína Plíšková v akci
Karolína Plíšková v akci

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud