4. ledna 2017 • 17:55

Štěpánek válí, v Dauhá vyzve Djokoviče. Berdych zdolal v české bitvě Veselého

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Berdych zvládl ve 2. kole tenisového turnaje v Dauhá české derby s Jiřím Veselým a po vítězství 7:6, 1:6, 6:1 postoupil do čtvrtfinále. Mezi osmičku nejlepších se v Kataru dostal i osmatřicetiletý Radek Štěpánek, jenž v duelu hráčů z druhé světové stovky porazil Belgičana Arthura de Greefa 6:3, 6:2 a v dalším kole si zahraje se srbským obhájcem titulu Novakem Djokovičem.



Druhý hráč světového žebříčku hladce přešel přes Horacia Zeballose, argentinského soupeře porazil 6:3, 6:4. Se Štěpánkem změří síly počtrnácté, jen v jednom duelu byl český tenista úspěšnější.

Berdych zvládl s Veselým i čtvrtý vzájemný zápas, stejně jako v obou loňských duelech se ale na vítězství nadřel. Vyrovnaný první set získal to necelé hodině v tie-breaku, ve druhé sadě ale uhrál jen jediný game. Pak se situace otočila a Veselému hrozilo, že se s turnajem rozloučí s kanárem. Za stavu 0:5 sice konečně udržel podání, třetí set už ale nezdramatizoval.

Ve čtvrtfinále se třetí nasazený Berdych utká s turnajovou pětkou Jo-Wilfriedem Tsongou. V předchozích deseti vzájemných zápasech Francouze sedmkrát porazil.

Štěpánek byl loni ve čtvrtfinále jen jednou, mezi nejlepší osmičku se dostal v červnu ve Stuttgartu. V nové sezoně se mu to povedlo hned na prvním turnaji a na okruhu ATP se stal nejstarším čtvrtfinalistou od roku 1995, kdy to v Halle dokázal dvaačtyřicetiletý Jimmy Connors.

Veterán Štěpánek, který loňskou sezonu ukončil předčasně v říjnu kvůli zdravotním problémům, se do hlavní soutěže v katarské metropoli probil z kvalifikace. V prvním kole pak vyřadil osmého nasazeného Marcose Baghdatise z Kypru a o 14 let mladšího De Greefa zdolal za hodinu a 20 minut.

První sadu rozhodl dvojnásobný daviscupový vítěz brejkem na 4:2. V druhém setu sice Štěpánek přišel o podání a prohrával 1:2, pak už ale neztratil ani jedinou hru.

Dál bude na turnaji pokračovat i ve čtyřhře. Spolu s novým kanadským partnerem Vaskem Pospisilem, s nímž v Dauhá tvoří třetí nasazený pár, postoupili po výhře nad nizozemsko-německou dvojicí Robin Haase, Philipp Petzschner už do semifinále.

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (ČR)
- De Greef (Belg.) 6:3, 6:2,
Verdasco (Šp.) - Goffin (4-Belg.) 6:1, 7:6 (8:6),
Almagro (Šp.) - Kohlschreiber (7-Něm.) 7:6 (7:5), 7:6 (8:6),
Djokovič (2-Srb.) - Zeballos (Arg.) 6:3, 6:4,
Berdych (3-ČR) - Veselý (ČR) 7:6 (7:5,) 1:6, 6:1,
Tsonga (5-Fr.) - Brown (Něm.) 6:1, 6:3,
Murray (1-Brit.) - G. Melzer (Rak.) 7:6 (8:6), 7:5,
Karlovič (6-Chorv.) - Chačanov (Rus.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:3). 

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Pospisil, Štěpánek (3-Kan./ČR) - Haase, Petzschner (Niz./Něm.) 6:3, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud