14. srpna 2017 • 19:19

Tuhý boj Kvitové! V Cincinnati otočila s Estonkou a má postup, Veselý končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová otočila zápas s Anett Kontaveitovou z Estonska a po výhře 1:6, 7:6 a 6:3 postoupila v Cincinnati do druhého kola. Naopak Jiří Veselý skončil na turnaji i potřetí v prvním kole. S Ivo Karlovičem z Chorvatska prohrál 3:6, 6:3 a 5:7.



Kvitová přitom nevstoupila do turnaje vůbec dobře a po ztrátě prvního setu prohrávala ve druhém 2:4. Za stavu 3:4 ji však nabudil proslov trenéra Jiřího Vaňka. "Vše teď hodíš za hlavu, začíná nový zápas," řekl kouč. Česká tenistka vzápětí sebrala soupeřce servis, srovnala na 4:4 a pak sadu rozhodla v tie-breaku.

Rozhodující set byl dlouho vyrovnaný, ale dvojnásobná wimbledonská vítězka postupně převzala kontrolu a čtyřmi gamy za sebou rozhodla. "Řekla jsem si, že nejsem pod tlakem a nemám co ztratit. A jen jsem se snažila hrát to, co umím," řekla v rozhovoru na kurtu sedmadvacetiletá Kvitová.

V dalším kole narazí buď na krajanku Lucii Šafářovou, nebo na Američanku Sloane Stephensovou. Se Šafářovou má bývalá světová dvojka suverénní bilanci deseti vítězství, zatímco se Stephensovou prohrála minulý týden ve druhém kole v Torontu.

Čtyřiadvacetiletý Veselý, který čelil 29 esům o 14 let staršího soupeře, nezvládl v Cincinnati úvodní zápas ani na třetí pokus. Loni ve třech setech prohrál s Marcelem Granollersem ze Španělska, o rok dřív daviscupového reprezentanta vyřadil Brazilec Thomaz Belluci.

Siniaková je na tom sice v žebříčku o 41 míst lépe než Giorgiová, ale zápas s 82. hráčkou světa vůbec nezvládla. Sedmkrát ztratila podání a prohrála za 67 minut.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Muži (dotace 5,244.930 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Karlovič (Chorv.) - Veselý (ČR) 6:3, 3:6, 7:5,

Paul - Young (oba USA) 6:4, 7:6 (7:4),

Gasquet (Fr.) - Smith (Austr.) 6:4, 6:4.

Ženy (dotace 2,836.904 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Kvitová (14-ČR) - Kontaveitová (Est.) 1:6, 7:6 (7:2), 6:3.

Haddadová Maiaová (Braz.) - Davisová (USA) 6:3, 6:2.

Petra Kvitová otočila zápas s Anett Kontaveitovou z Estonska
Petra Kvitová otočila zápas s Anett Kontaveitovou z Estonska

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud