19. srpna 2017 • 23:40

Plíšková padla s Muguruzaovou, může přijít o post světové jedničky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková prohrála v semifinále turnaje v Cincinnati se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou 3:6, 2:6 a může přijít o post světové jedničky. O ten ji může připravit Rumunka Simona Halepová, pokud turnaj vyhraje, k čemuž jí po postupu do finále zbývá poslední krok.



Čtvrtá nasazená Muguruzaová oplatila Češce loňskou porážku ze stejné fáze turnaje, celkovou bilanci vzájemných zápasů upravila na 2:6. Ve finále se utká s Halepovou, jež v druhém semifinále deklasovala za necelou hodinu 6:2, 6:1 a Američankou Sloane Stephensovou, přemožitelku Petry Kvitové a Lucie Šafářové . Pokud Halepová získá titul, přijde Plíšková po pěti týdnech o svou pozici na tenisovém trůnu.

Plíšková, která v pátek musela odehrát dva zápasy, ztratila hned v úvodní hře servis. Na kurtu působila unaveně, nefungovalo jí podání a dělala výrazně víc nevynucených chyb než soupeřka. Po další ztrátě servisu v deváté hře přišla Češka o celou sadu.

Hned v úvodu druhého setu si Plíšková poprvé v utkání vypracovala tři brejkboly, avšak ani jeden neproměnila. Za stavu 2:3 si česká obhájkyně loňského titulu opět prohrála servis, totéž se jí stalo i v osmé hře, v níž Muguruzaová po hodině a 19 minutách proměnila pátý mečbol.

"Dnes jsem nepředvedla nejlepší výkon, postrádala jsem energii. Tři zápasy během necelých 24 hodin se na mně podepsaly," řekla Plíšková. "Ona hrála velmi dobře, moc nekazila a výborně podávala," dodala na adresu Španělky.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 2,836.904 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Muguruzaová (4-Šp.) - Karolína Plíšková (1-ČR) 6:3, 6:2,
Halepová (2-Rum.) - Stephensová (USA) 6:2, 6:1.

Čtyřhra - finále:

Chan Yung-jan, Hingisová (2-Tchaj-wan/Švýc.) - Hsieh Su-wei, Niculescuová (Tchaj-wan/Rum.) 4:6, 6:4, 10:7.

Muži (dotace 5,244.930 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Kyrgios (Austr.) - Ferrer (Šp.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:4),

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud