30. května 2019 • 04:30

Konec v Chelsea? Myslím, že tohle je sbohem, řekl po finále Hazard

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase se ukázal. Eden Hazard dal ve finále Evropské ligy dva góly, na další přihrál a řídil vítězství Chelsea nad Arsenalem (4:1). Kde teď bude jeho další budoucnost? Velmi pravděpodobně už jinde než v Londýně. „Myslím, že tohle je sbohem,“ prohlásil osmadvacetiletý ofenzivní hráč bezprostředně po utkání. Belgická hvězda má podle všeho namířeno do Realu Madrid.



Španělská i britská média o Hazardově přestupu do „bílého baletu“ píší v podstatě celou sezonu, v posledních dnech se ledy opět měly pohnout. A po závěrečném duelu sezony v Baku, v němž Chelsea získala cennou trofej, leccos naznačil i sám hráč.

„Rozhodne se během několika příštích dnů, dosud jsem se soustředil jen na vítězství ve finále. Ale sám už jsem se rozhodl a teď čekám na oba kluby. Myslím, že tohle je sbohem, ale ve fotbale nikdy nevíte,“ řekl Hazard po zápase v rozhovoru pro britskou televizi BT Sport.

Chelsea slaví vítězství v Evropské lize
Chelsea slaví vítězství v Evropské lize

Odehrál tedy svůj poslední duel za Chelsea? Zřejmě ano. „Mým snem vždycky bylo zahrát si Premier League, což jsem si splnil v jednom z největších klubů. Takže teď je možná čas na novou výzvu,“ doplnil ještě.

Ve finále Evropské ligy se svými spoluhráči pokazil rozlučku s kariérou českému brankáři Petru Čechovi. První půle sice skončila bez gólů, po změně stran ale Hazard a spol. udeřili hned čtyřikrát za 23 minut! Trefa Alexe Iwobiho už nic neřešila.

„Oba týmy byly v úvodu trochu nervózní, protože šlo o finále. Ale když se pak trefil Olivier Giroud, začal náš skvělý večer. Hráli jsme dobře a kontrolovali zápas. Jsem šťastný, že jsme dosáhli na trofej,“ uvedl Hazard.

On sám bude od příští sezony o další úspěchy usilovat zřejmě už na jiné adrese.

Góly

Domácí: 49. Giroud, 60. Pedro, 65. E. Hazard, 72. E. Hazard

Hosté: 69. Iwobi

Sestavy

Domácí: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Christensen, David Luiz, Emerson – Kanté, Jorginho, Kovačić (76. Barkley) – Pedro (71. Willian), Giroud, E. Hazard (89. Zappacosta).

Hosté: Čech – Papastathopoulos, Koscielny (C), Monreal (66. Guendouzi) – Maitland-Niles, Torreira (67. Iwobi), Xhaka, Kolašinac – Özil (77. Willock) – A. Lacazette, Aubameyang.

Náhradníci

Domácí: Caballero, Cumming, Alonso, Barkley, Higuaín, Zappacosta, Willian, Cahill, Ampadu, McEachran, Gallagher

Hosté: Iliev, Leno, Alnaní, Lichtsteiner, Iwobi, Mustafi, Welbeck, Jenkinson, Guendouzi, Nketiah, Willock, Saka

Karty

Domácí: Pedro, Christensen

Rozhodčí

Gianluca Rocchi – Filippo Meli, Lorenzo Manganelli (vš. ITA)

Stadion

Baku Olympic Stadium, Baku (AZE)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud