12. října 2015 • 17:09

Ragby umí být i nefér. Ir na MS udeřil soupeře do hrudi

Autor: lj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až se tomu nechce věřit. Proč to udělal? Měl to vůbec zapotřebí? Řeč je o Seanu O´Brienovi, který v neděli nastoupil v dresu Irska proti Francii na mistrovství světa v ragby. Hned v úvodní minutě udeřil svého protivníka pěstí do hrudi. Pape se poté sesunul k zemi a na místě ho museli ošetřovat lékaři. Paradoxní na celé situaci je i následné vyhlášení muže zápasu, které získal právě O´Brien.



Říká se, že ragby je tvrdý, ale férový sport. Že si hráči nenechají nic zadarmo, ale zbytečně nefaulují a nesimulují. Že je to čestný, v podstatě až rytířský sport.

Po nedělním souboji Irsko - Francie se zdá, že ne všichni to vnímají stejně. Dost nevybíravým způsobem na sebe upozornil Saen O´Brien, když hned v první minutě zápasu udeřil pěstí protihráče Pascala Papea.

Pape sám však není žádný světec. V Irsku si ho pamatují hlavně za letošní brutální faul na irského hráče číslo 8 Jamieho Heaslipa, při kterém mu zlomil páteř. O´Brien pak vyfasoval distanc na 10 týdnů. Dvakrát tolik, než dostal samotný Heaslip v roce 2010 za obdobný zákrok na kapitána All Blacks Richieho McCawa.

Irové porazili Francii 24:9 a postoupili z prvního místa ze skupiny D. Irové vyhráli nad Francii na světovém šampionátu vůbec poprvé v historii. Vyhnou se tak obávanému Novému Zélandu.

Za vítězství ale zaplatili vysokou daň. Hned tři hráči skončili na marodce. Během zápasu postupně odstoupili kvůli zranění Johny Sexton, Peter O´Mahony a kapitán Paul O´Connell. Zda budou do nedělního čtvrtfinálového souboje s Argentinou fit, není vůbec jisté. U samotného O´Connela se vedou spekulace dokonce i o konci kariéry.

V dalších vyřazovacích soubojích se utká Wales s JAR a Austrálie nastoupí proti Skotsku. Francie si zopakuje spolu s Novým Zélandem finále z roku 2011, které skončilo velmi těsným výsledkem. Hráči All Blacks tenkrát vyhráli pouze o jediný jeden bod 8:7, přičemž se takřka celý druhý poločas jen bránili.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud