Adam Lacek
31. října 2016 • 15:29

Studenti bavili hokejem, bitvu univerzit ovládla popáté Karlovka

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární holešovickou arénu zaplavili studenti. Již šestý ročník Hokejové bitvy mezi pražskými univerzitami přilákal do ochozů přes pět tisíc lidí. Panovala parádní atmosféra. Zlatý hattrick zkompletovala Univerzita Karlova, když ve finále zdolala 2:0 Vysokou školu ekonomickou.



Přes den ve škole, večer na ledě v třaskavém souboji. Zhruba tak nějak mohl vypadat předsváteční čtvrtek studenta jedné ze čtyř prestižních pražských univerzit. Cíl byl jasný. Vyhrát a ovládnout metropoli.

Každý z týmů měl na tribunách početný kotel. Fanoušci se bavili, atmosféra chvílemi dosahovala úrovně extraligového zápasu. Už před stadionem se zpívalo, bubnovalo nebo hrálo na harmoniku. Studenti ČZU dokonce pořádali pochod.

Semifinálová klání nabídla zajímavou podívanou. VŠE po tuhém boji porazila ČZU 4:1, velký favorit z Karlovy univerzity pak nedal šanci ČVUT a vyhrál 2:0. Na ledě se proháněli i hráči se zkušenostmi z první ligy nebo mládežnických reprezentací. Kvalitu turnaj nepostrádal, rozhodně se bylo na co koukat.

Finále přineslo taktickou bitvu

Fantastickou kulisu nabídl vyhrocený zápas o 3. místo mezi ČZU a ČVUT, ve kterém se strhla i bitka mezi Vyšínem a Čermákem. Vřelo to mezi tábory na společné tribuně, která praskala ve švech. Česká zemědělská univerzita brala bronz po výhře 3:1.

Finálový zápas přinesl taktický boj. Po bezbrankovém poločase rozhodla UK o svém vítězství dvěma slepenými brankami Dominika Nováka a Václava Klindery. Ekonomická škola už odpověď nenašla.

Karlovka letos stejně jako loni neinkasovala ani gól a drží tak solidní bilanci čtyř zápasů v řadě bez obdržené branky. Podobnou nedávno předvedli v Tipsport extralize hráči Liberce.

Univerzita Karlova ovládla Hokejovou bitvu už popáté z šesti ročníků, letos dokonala zlatý hattrick. O stoprocentní sbírku prvenství je v roce 2013 připravila ČZU.

VÝSLEDKY HOKEJOVÉ BITVY 2016:

Semifinále: VŠE – ČZU 4:1, UK – ČVUT 2:0

o 3. místo: ČZU – ČVUT 3:1

Finále: UK – VŠE 2:0

Co je to Hokejová bitva?

-    Hokejový turnaj pražských univerzit. Účastní se ho čtyři školy – Univerzita Karlova, Vysoká škola ekonomická, České vysoké učení technické, Česká zemědělská univerzita.

-    Hraje se od roku 2011, letos se hrál šestý ročník.

-    Pětkrát se z vítězství radovala UK. Jen v roce 2013 padla ve finále po samostatných nájezdech ČZU.

-    Každý tým má na střídačce garanta z řad profesorů.

-    Zápasy se hrají na 2x15 minut. Vyloučení jsou jen na jednu minutu. Jinak podle standardních hokejových pravidel.

-    Na turnaj si letos našlo cestu přes pět tisíc lidí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud