Adam Lacek
4. listopadu 2016 • 14:47

Rakousko chce nalákat Čechy přes freestyle lyžařskou halu

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rakousko je světová lyžařská velmoc. Do země našeho jižního souseda se ročně vydá přes milion Čechů. Nyní se Rakušané snaží nahnat další návštěvníky přes indoor halu na zimní sporty. „Je to fantastický most mezi Českou republikou a námi,“ řekla k nové spolupráci ředitelka Österreich Werbung Praha Franca Maria Kobenterová.



Freestyle Kolbenka je v provozu necelý rok, své brány otevřela loni v prosinci. Unikátní multisportovní hala byla dlouho snem jedné pražské generace. V areálu bývalé továrny nalezneme freestyle park, indoor simulátory sjezdovek nebo trampolínový park.

Ve čtvrtek se zde konala tisková konference k zahájení zimní sezony. „Když jsem zvenčí tu halu uviděla, tak jsem se vyděsila. Ale když jsem ji uviděla zevnitř, byla jsem naprosto nadšená,“ začala Kobenterová mluvit o vizionářské hale ve Vysočanech.

„Rakousko je nejinovativnější zimní destinací. Pomyslete třeba na náš průmysl vyrábějící lanovky. Co se týče výroby lanovek, jsme skutečně světovou jedničkou,“ dodala ředitelka pražské pobočky turistické organizace. Jen za loňský rok Rakušané investovali do sjezdovek a lanovek přes 700 miliónů euro (18,9 miliard korun).

Firma Österreich Werbung se snaží, aby se Rakousko stalo pro Čechy nejoblíbenější zimní destinací. Zprostředkovatelem mezi cestovní agenturou a freestylovou halou se stal Jiří Jatmar.

„On má skutečně úžasnou vizi. Dát Pražanům možnost se takto vyřádit. Ale my jsme si řekli, že je to v hale, kde chybí krajina, tak musíme lidi nějak inspirovat na příští dovolenou. V krásné krajině s třítisícovými vrcholky, se zárukou přírodního stylu, se skvělými kulinářskými zážitky,“ dodala závěrem Kobenterová.

Po formální části konference pokračovala exhibice freestyle týmu. Následně měli účastnici aprés-ski možnost si vyzkoušet všechny atrakce za asistence školených trenérů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud