Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kyrgios promluvil o konci své kariéry: Párty a alkohol mu zničili tělo!

Autor: OB

Australský bouřlivák Nick Kyrgios (28) patří mezi tenisty, kteří na sebe upozorňují kromě skvělých výkonů i kontroverzním chováním a řadou skandálů. V průběhu své kariéry musel několikrát platit pokutu za nevhodné počínání si při zápasech a známý je také svou pověstí velkého pařmena. O následcích jeho bujarého životního stylu teď také promluvil v rozhovoru na turnaji v USA.

V průběhu své sportovní kariéry čelil Nick Kyrgios několika skandálům. V roce 2022 musel na Wimbledonu platit dvě pokuty a dokonce mu hrozila i třetí. Za plivnutí na fanouška a ničení raket Australan zaplatil dohromady čtrnáct tisíc dolarů. Před osmifinálovým zápasem pak přišel na trávník v červených botách a stejně barevné čepici, což pravidla turnaje v All England Clubu zakazují. Za jejich porušení mu pak hrozila další pokuta ve výši deseti tisíců dolarů.

Tenista, jehož nejvyšším dosaženým umístěním v žebříčku ATP bylo třinácté místo, za svou kariéru nevyhrál ani jeden grandslamový turnaj. Nejblíže tomu byl v roce 2022, kde se, na už zmiňovaném Wimbledonu, dostal do finále, ve kterém však podlehl Novaku Djokovičovi. Po prohraném zápase byl pak spatřen v jednom z londýnských klubů, kde se svou partou popíjel vodku do ranních hodin.

Právě o alkoholu a častých večírcích teď promluvil na turnaji Ultimate Tennis Showdown v Los Angeles. Kyrgios byl jedním z novinářů dotázán, jestli stejně jako Novak Djokovič vydrží hrát dobře i po třicítce. Jeho odpověď byla okamžitá.

„Není šance. Tady není žádná zatracená šance, že bych hrál do svých třiatřiceti let. Slibuji, že až skončím, už mě nikdy neuvidíte,“ řekl Australan. Jako důvod svého prohlášení uvedl velkou pracovní zátěž, která je po profesionálních tenistech vyžadována. Připomněl ale upřímně i svou životosprávu.

„Můj životní styl se vymkl kontrole. Stárnu… je mi sice dvacet osm let, ale kvůli pití a večírkům je mi spíše sedmapadesát,“ pokračoval Kyrgios. Tenistu také často trápí zranění. Kvůli špatnému kolenu tento rok odehrál pouze jediné utkání. Poslední sen by si ale před ukončením kariéry splnit chtěl.

„Doufám, že před ukončením kariéry dokážu vyhrát jeden z gandslamů,“ uvedl v rozhovoru po prohraném finále Wimbledonu v roce 2022.

Nick Kyrgios si návrat na kurty užíval se vším všudy
Nick Kyrgios si návrat na kurty užíval se vším všudy