9. srpna 2016 • 05:00

SOUHRN LOH Rio, 3. den: Volejbalistky opět padly, Sáblíková čeká dál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Riu de Janeiro se třetí den olympiáda rozdávalo čtrnáct sad olympijských medailí, Česká republika zatím na cenný kov čeká. Střelci Davidu Kosteleckému medaile jen těsně unikla v rozstřelu. Nejstarší člen české výpravy a olympijský vítěz z Pekingu tak obsadil čtvrté místo. Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Barbora Hermannová na své první vítězství také nedosáhly, když podlehly Španělkám 0:2 na sety. A rozuzlení svého (ne)startu na olympiádě se zatím nedočkala ani Martina Sáblíková. Verdikt, jestli bude moc jet časovku, by arbitrážní tribunál měl vyřknout v úterý ráno (po poledni českého času), tedy až den před závodem. Třetí olympijský den v Riu jsme sledovali ONLINE.



AKTUALIZOVAT

4:11 Američanka Lilly Kingová při prvním startu na OH vyhrála 100 m prsa v olympijském rekordu 1:04,93. O půl sekundy porazila mistryni světa Jefimovovou.

4:02 Plážové volejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou prohrály i svůj druhý duel ve skupině B, když nestačily na španělskou dvojici Liliana Fernandezová Steinerová, Elsa Baquerizo McMillanová, kterým podlehly 15:21 a 19:21.

Markéta Sluková pozoruje španělské soupeřky při podání Barbory Hermannové
Markéta Sluková pozoruje španělské soupeřky při podání Barbory Hermannové

Aby mohly Češky pomýšlet na postup ze skupiny, potřebují v posledním zápase porazit argentinskou dvojici Gallayová, Klugová. Ze třetího místa postoupí přímo do osmifinále dvě dvojice, zbylé čtyři se utkají v opravném pavouku o poslední volné místo.

V úvodní sadě se španělským hráčkám povedlo odskočit a získat ji v poklidu, druhý set byl mnohem napínavější. Za stavu 15:16 české volejbalistky uspěly s protestem proti zahlášenému autu a po přezkoumání situace u videa bylo vyrovnáno.

Pak se jim podařilo jít třikrát do vedení o jeden bod a měly šanci na setbol, v dramatické výměně Hermannová předvedla dva skvělé zákroky v poli, ale při útoku zahrála míč do sítě.

Španělky toho využily a následné dva míče získaly. V čele skupiny tak mají plný počet bodů stejně jako Agatha s Barbarou, které si poradily s argentinskou dvojicí.

Skupina B:
Elsa, Liliana (11-Šp.) - Sluková, Hermannová (23-ČR) 2:0 (15, 19),
Agatha, Barbara (2-Braz.) - Gallayová, Klugová (14-Arg.) 2:0 (11, 17).

Tabulka:

1. Elsa, Liliana 2 2 0 4:0 4
2. Agatha, Barbara 2 2 0 4:1 4
3. Hermannová, Sluková 2 0 2 1:4 2
4. Gallayová, Klugová 2 0 2 0:4 2

3:49 Američan Ryan Murphy vyhrál v Riu 100 m znak v olympijském rekordu 51,97. Pouhé tři setiny sekundy zaostal za historickým maximem Aarona Peirsola.

3:38 Maďarská plavkyně Katinka Hosszúová vylovila z olympijského bazénu v Riu druhé zlato. Po vítězství v dlouhé polohovce dnes triumfovala na 100 m znak.

3:35 Volejbalistky Barbora Hermannová s Markétou Slukovou prohrály se Španělkami první set 15:21. Jejich zápas sledujte ONLINE ZDE »

Barbora Hermannová skáče po míči ve druhém zápase olympijského turnajeFoto Reuters

3:33 Čínský plavec Sun Jang vyhrál v Riu závod na 200 m volný způsob a získal třetí olympijské zlato v kariéře. Na dvojnásobné trati byl v neděli stříbrný.

3:30 Judistka Majlinda Kelmendiová, jež díky vítězství v kategorii do 52 kg v Riu de Janeiro získala první olympijskou medaili pro Kosovo, je podezřelá z porušení dopingových pravidel. Trest jí však hrozí maximálně na území Francie, kde se v červnu odmítla podrobit nehlášené dopingové zkoušce.

3:00 Po vlažném začátku basketbalisté USA suverénně vyhráli i druhý zápas, Venezuelu porazili 113:69. Nejlepším střelcem obhájců zlata byl Paul George s 20 body.

2:45 Za malou chvíli rozehrají svůj druhý zápas v olympijském turnaji plážové volejbalistky Markéta Sluková a Barbora Hermannová. Podaří se jim po smolně prohraném duelu s domácími Brazilkami zdolat Španělky Lilianu Fernandezovou Steinerovou a Elsu Baquerizo McMillanovou? Zápas sledujte od tří hodin v naší ONLINE reportáži ZDE »

1:42 Óscar Figueroa vybojoval v Riu první vzpěračské olympijské zlato pro Kolumbii v historii. Výhrou v kategorii do 62 kg vylepšil své stříbro z Londýna.

1:25 Brazilská policie zatkla kvůli překupnictví vstupenek na olympijské hry dva zaměstnance britské společnosti THG Sports. Zároveň zabavila více než 1 000 lístků, jež byly nabízeny za přemrštěné ceny.

Zabavené vstupenky byly původně přiděleny Irskému olympijskému výboru (OCI), pro který THG Sports distribuovala lístky během her v Londýně 2012 a Soči 2014. Nyní má však OCI jiného oficiálního prodejce a případem se začal zabývat.

00:40 Olympijský turnaj ragbistek v Riu de Janeiro vyhrály Australanky, které zdolaly ve finále Nový Zéland 24:17. Bronzové medaile získala Kanada.

Vadlejch: Osobák znamená psychickou pohodu
Video se připravuje ...

00:25 V tenisovém turnaji žen zůstává z Češek už pouze Petra Kvitová. Barbora Strýcová ve druhém kole padla s neoblíbenou Italkou Sarou Erraniovou. VÍCE ČTĚTE ZDE »

23:45 Japonští gymnasté po 12 letech vyhráli soutěž družstev na OH. Mistři světa ve finále porazili Rusy o více než 2,5 bodu. Třetí skončili Číňané.

23:22 Martina Sáblíková se dozví rozhodnutí zvláštního panelu Mezinárodní sportovní arbitráže CAS o svém startu v časovce na olympiádě až v úterý ráno (po poledni českého času), tedy den před startem závodu.

"Panel se rozhodl dát nám k dispozici plné odůvodnění rozhodnutí, což svědčí o tom, že případu věnují velikou důležitost a nechtějí zveřejnit rozhodnutí bez plné argumentace, která k němu vedla. Nicméně nemůžeme usuzovat, jaké rozhodnutí přijde," uvedl Jan Šťovíček, předseda legislativní komise ČOV.

23:10 Další necelé dvě desítky českých sportovců dnes odletěly speciálem do dějiště olympijských her v Riu de Janeiro. Stejně jako při předešlém čtvrtečním letu měli na palubě převahu atleti, i když žádná z největších hvězd mezi nimi nebyla. Nejvýraznější postavou tak byl rychlostní kanoista Martin Fuksa, který patří hned při premiérové olympijské účasti mezi medailové kandidáty.

Fuksa se těší, až bude z Ria postovat fotky
Video se připravuje ...

Drahotová: Startovat odpoledne je nezvyklé, po obědě spím
Video se připravuje ...

Železný: Na olympiádě sloužím klukům
Video se připravuje ...

22:38 Judistka Rafaela Silvaová získala pro domácí Brazílii na olympijských hrách v Riu první zlato. Ve svém rodné městě vyhrála váhovou kategorii do 57 kg.

Domácí brazilská judistka na olympiádě v Riu získala pro pořádající zemi první zlatoFoto ČTK/AP

22:30 Soutěž v kategorii do 58 kg na olympiádě v Riu skončila triumfem thajských vzpěraček. Zvítězila Sukanja Srisuratová před Pimsiri Sirikaevovou.

22:04 PŘÍMO Z RIA | Po zlatu z Pekingu (2008) se jako nejstarší český olympionik pokoušel o zisk dalšího cenného kovu o osm let později v Riu. Český střelec David Kostelecký skončil v trapu na čtvrtém místě, když v závěrečném souboji o bronz podlehl Britu Lingovi. Nový systém, podle kterého se soutěž hodnotí, se českému závodníkovi nelíbí, přesto bral ztrátu medaile statečně. "Asi to dopadlo tak, jak mělo," prohlásil po závodě. Více čtěte ZDE »

Český střelec David Kostelecký obsadil v Riu nevděčné čtvrté místoFoto Barbora Reichová Sport

21:50 Jachtařka Veronika Kozelská Fenclová je po dvou rozjížďkách třídy Laser Radial na OH v Riu devátá. Viktor Teplý i Karel Lavický jsou v třetí desítce.

21:35 Dva páry nahlásili čeští tenisté do soutěže ve smíšené čtyřhře na olympiádě v Riu de Janeiro. Větší šanci dostat se do pavouku pro 16 dvojic mají na základě součtu umístění v žebříčku spíše Lucie Hradecká s Radkem Štěpánkem než Andrea Hlaváčková s Lukášem Rosolem. Jasno o složení olympijského mixu a zároveň vylosování bude známo v úterý 9. srpna.

20:58 Kajakářská mistryně světa Kateřina Kudějová byla v kvalifikaci pátá a bezpečně prošla do semifinále OH. Tam se představí všichni čeští slalomáři.

20:41 Sportovní střelba, výsledky, Muži: 

Vzduchová puška: 1. Campriani (It.) 206,1, 2. Kuliš (Ukr.) 204,6, 3. Maslennikov (Rus.), 4. Bindra (Indie), 5. Sidi (Maď.), 6. Čarhejka (Běl.), 7. Gorša (Chorv.), 8. Carkov (Ukr.), ...v kvalifikaci 35. Nepejchal (ČR).
Trap:, finále: Glasnovič (Chorv.) - Pellielo (It.) 13:13, v rozstřelu 4:3,
o 3. místo: Ling (Brit.) - Kostelecký (ČR) 13:9,
další pořadí: 5. Kamar (Eg.), 6. Fabbrizi (It.), 7. Alipov (Rus.), 8. Almúdhaf (nezávislý).

Střelci David Kostelecký a Edward Ling spolu bojovali o bronzFoto Barbora Reichová Sport

20:34 Střelec David Kostelecký skončil na olympijských hrách v Riu čtvrtý v trapu a nedokázal přidat další medaili k osm let starému triumfu z Pekingu. V souboji o bronz prohrál s Britem Edwardem Lingem 9:13. Zlato získal chorvatský brokař Josip Glasnovič, ve finále zdolal Itala Giovanniho Pelliela 4:3 v rozstřelu.

20:22 Tenistka Lucie Šafářová na OH skrečovala zápas 2. kola dvouhry s Belgičankou Flipkensovou. Po konzultaci s lékařkou ho vzdala po prohrané první sadě. Více čtěte ZDE>>>

20:15 Střelec David Kostelecký bude na OH v Riu bojovat o bronzovou medaili, na soupeře ještě čeká. O zlato se utkají Chorvat Glasnovič a Ital Pellielo.

19:58 David Kostelecký se v Riu dostal do večerního finále trapu. Olympijský vítěz z Pekingu 2008 trefil v kvalifikaci 118 terčů a obsadil páté místo. Finále začíná ve 20:00 SELČ, sledujte ho ONLINE ZDE »

19:40 Deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler se bez potíží kvalifikovali do semifinále olympijského závodu vodních slalomářů. V kvalifikaci byli čtvrtí.

19:32 Trojice českých plavkyň dnes na olympijských hrách v Riu de Janeiro nepostoupila z rozplaveb do semifinále. Na 200 metrů polohový závod obsadila Barbora Závadová 21. místo a postupující šestnáctka jí unikla o 1,44 vteřiny, Simona Baumrtová v téže disciplíně skončila na 36. pozici. Šestnáctiletá Barbora Seemanová, nejmladší členka výpravy, doplavala při prvním olympijském startu na 200 m volný způsob na 31. místě.

19:15  Americké basketbalistky nezaváhaly ani ve svém druhém vystoupení na olympijských hrách v Riu de Janeiro, když své možná největší soupeřky v boji o zlaté medaile Španělky přehrály jednoznačně 103:63.

19:00 Šestnáctiletá česká plavkyně Barbora Seemanová skončila při svém prvním startu na olympijských hrách v Riu de Janeiro v rozplavbě na 200 m volný způsob na 31. místě a do šestnáctičlenného semifinále nepostoupila. S časem 2:00,26 zaostala nejmladší členka výpravy za vlastním českým rekordem o více než dvě sekundy.

18:40 PŘÍMO Z RIA | Ze svižné procházky, která začala stavem 4:0 v prvním setu, to byla nakonec dřina. Tenistka Petra Kvitová ale ve druhém kole olympijského turnaje Dánku Caroline Wozniackou, bývalou světovou jedičku, dorazila a vítězství 6:2, 6:4 si snaží užít. Než přijde v osmifinále, kde hrozí její obávaná soupeřka Jekatěrina Makarovová z Ruska. Více čtěte ZDE »  

18:31 Hodinu a čtyřicet minut trvalo sezení o možnosti startu Martiny Sáblíkové ve středeční olympijské časovce u Mezinárodní sportovní arbitráže (CAS) v Riu de Janeiro. Po jeho skončení se ale trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení výsledek nedozvěděla a odjela trénovat. Oznámení se očekává dnes odpoledne brazilského času. Více čtěte ZDE »

Martina Sáblíková možná vyrazí do dějiště olympiády i bez jistoty startuFoto ČTK

18:17 Olympijským vítězem ve střelbě ze vzduchové pušky je Ital Niccolo Campriani, jenž v Riu de Janeiro vylepšil svůj stříbrný úspěch z Londýna. Druhý skončil Ukrajinec Serhij Kuliš, třetí Rus Vladimir Maslennikov.

18:15 Tyčkařka Jelena Isinbajevová a překážkář Sergej Šubenkov neuspěli s protestem proti zákazu startu na olympiádě v Riu ani u švýcarského federálního soudu. Ten dnes zamítl jejich odvolání proti dřívějšímu verdiktu sportovní arbitráže CAS. Informovala o tom agentura Reuters.

18:06 PŘÍMO Z RIA | Tleskání, pískot, rachot řehtašek. I tak to může vypadat na střelnici. Dříve tam přitom bylo slyšet téměř upadnout špendlík. Časy se ale mění a i tato disciplína jde vstříc divákům, kteří chtějí nějakou show. Takže i v olympijském závodu slyšíte hrát v halách hlasitou hudbu, fanoušci roztleskávají, hlasitě křičí. A závodníci se tím nesmí nechat rozhodit. Více čtěte ZDE »

Na olympijské střelnici v Riu je rušno i díky fanouškůmFoto Reuters

17:29 Tenistka Petra Kvitová postoupila do 3. kola olympijského turnaje v Riu. Dánku Caroline Wozniackou, kterou vede její bývalý kouč, porazila 6:2 a 6:4. Více čtěte ZDE>>>

17:25  Střelec David Kostelecký postoupil na olympijských hrách v Riu de Janeiro do večerního finále trapu. Olympijský vítěz z Pekingu 2008 trefil v kvalifikaci 118 terčů a obsadil páté místo. Kvalifikaci vyhrál Ital Giovanni Pellielo, který v dvoudenní soutěži minul ze 125 výstřelů jen třikrát. Mezi nejlepší šestici se dostali i jeho krajan Massimo Fabbrizi, Brit Edward Ling, Josip Glasnovič z Chorvatska a Egypťan Ahmad Kamar. Finále začne ve 20:00 SELČ.

16:32 Dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová i čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Ondřej Vetešník, Jiří Kopáč a Jan Vetešník zvládli své druhé jízdy na olympijských hrách v Riu de Janeiro a postoupili do úterního semifinále. Obě české posádky obsadily v opravách třetí místo.

Český dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová v závodě na olympiádě v RiuFoto Reuters

16:28 Filip Nepejchal nepostoupil v Riu de Janiero do olympijského finále ve střelbě ze vzduchové pušky. Sedmnáctiletý talent a nejmladší účastník soutěže obsadil v kvalifikaci 35. místo s nástřelem 619,9 bodu, na postup mezi finálovou osmičku potřeboval výkon skoro o šest bodů lepší.

15:29  Judista Jaromír Ježek na olympijských hrách vypadl v 1. kole kategorie do 73 kg s Kubáncem Magdielem Estradou. Šlo o zřejmě o poslední zápas kariéry.

Jaromír Ježek na svého soupeře nestačilFoto Reuters

13:50 V Riu sportovci často daleko více než se soupeři bojují s velkým větrem, který se už postaral o řadu nepříjemných momentů (Více zde >>>)

13:32 Z keňské olympijské výpravy byl o víkendu vykázán atletický funkcionář Michael Rotich kvůli obvinění z napomáhání k dopingu. Byl natočen skrytou kamerou, jak fiktivnímu zájemci nabízí, že za peníze může dodat sportovcům s předstihem informace o termínech dopingových kontrol. Takovou službu si ocenil na 10.000 liber (zhruba 320.000 korun).

13:15 Šokující porážka sester Williamsových s českým párem Šafářová, Strýcová? Americké hvězdy údajně ani moc netrápil. (Více zde >>>)

Senzační konec! Český pár Šafářová, Strýcová vyřadil olympijské šampionky Venus a Serenu WilliamsovyFoto Barbora Reichová Sport

13:10 Olympijské hry přinášejí řadu zajímavých momentů. Na své si přijdou kromě novinářů a televizních reportérů i fotografové. Podívejte se, na to nej, co druhý olympijský den přinesl. (Více zde >>>)

V dalším díle SUPERMOMENTŮ z Ria se podívejte na účes Venus Williamsové i novou roli plážové volejbalistky Kristýny KolocovéFoto Koláž iSport.cz

13:05 Tyčkařka Jelena Isinbajevová a překážkář Sergej Šubenkov se stále nevzdali naděje na start na olympijských hrách v Riu de Janeiro, a obrátili se proto znovu na mezinárodní sportovní arbitráž. Mluvčí CAS v Lausanne dnes potvrdil agentuře TASS, že oba atleti podali kvůli svému vyloučení z her žalobu.

Z trojice českých judistů má Jaromír Ježek asi nejtěžší los. Ve váze do 73 kilogramů začne s Kubáncem Magdielem Estradou, ale hned v dalším kole by narazil na Gruzínce Lašu Šavdatuašviliho. Ten už má doma olympijské zlato, i když z nižší váhové kategorie. Ježek se mu pokusí oplatit prohru z finále květnové Grand Prix v Almaty.

Spolu se zkušeným Davidem Kosteleckým , který je už na pátých hrách, bude bojovat o postup do finále i střelecký benjamínek, teprve sedmnáctiletý Filip Nepejchal. Přihlášen je hned do tří disciplín, jako první je na pořadu vzduchová puška, v níž se mladíkovi daří nejvíc, o čemž svědčí zlato ze Světového poháru v Baku.

Olympijský křest čeká i nejmladší členku české výpravy - šestnáctiletou plavkyni Barboru Seemanovou v závodě na 200 metrů volný způsob. Kratší polohový závod absolvují Simona Baumrtová a Barbora Závadová , pro obě to bude už druhý start v Riu.

ONLINE: Vodní slalom K1, rozjížďky ( Kudějová ) >>>

ONLINE: Petra Kvitová - Caroline Wozniacká >>>

ONLINE: Lucie Šafářová - Kirsten Flipkensová >>>

ONLINE: Barbora Strýcová - Sara Erraniová >>>

ONLINE: Střelba - trap (Kostelecký) >>>

ONLINE: Judo - do 73 kg (Ježek) >>>

ONLINE: Vzduchová puška (Nepejchal) >>>

ONLINE: Plavání - 200 m volný styl (Seemanová) >>>

ONLINE: Plavání - polohový závod (Baumrtová, Závadová) >>>

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud