9. srpna 2016 • 00:21

Strýcová končí v Riu ve 2. kole, Šafářová vzdala. Kvitová jde dál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den po úžasné deblové výhře nad obhájkyněmi zlata sestrami Williamsovými narazily české tenistky v Riu na smutnější realitu. Barbora Strýcová ve druhém kole olympijského turnaje padla se Sarou Errarniovou 2:6 a 2:6, její parťačka Lucie Šafářová musela duel s Belgičankou Flipkensovou vzdát kvůli zdravotním potížím. Dařilo se alespoň Petře Kvitové, která má v Riu výbornou formu a ve druhém kole přehrála bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska. Olympiáda definitivně skončila pro Novaka Djokoviče, který vypadl i ve čtyřhře.



Zda Šafářová bude připravená na následující zápasy ve čtyřhře, zatím neni jasné. Realizační tým okolo české tenistky ale věří, že se stihne dát dohromady. Poté, co se jí společně s Barborou Strýcovou podařilo vyřadit olympijské obhájkyně sestry Williamsovy, mají slušné šance na zisk medaile. Záležet teď ale bude na Šafářové stavu.

Kvitová si poradila s Dánkou Wozniackou

Nejlepší česká tenistka je v Brazílii ve velké pohodě. Petra Kvitová si na olympijském turnaji poradila s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou a do dalšího kola postoupila po setech 6:2, 6:4.

Dánskou tenistku vede bývalý kouč české jedničky David Kotyza. O postup do čtvrtfinále se utká se svou přemožitelkou z nedávného Wimbledonu Jekatěrinou Makarovovou.

Kvitová po jednoznačné výhře v prvním kole vstoupila jako uragán také do dnešního utkání. Ujala se vedení 4:0 a teprve pak jí začala Dánka sekundovat. Díky brejku snížila na 2:4, ale Kvitová si s přispěním vítězných returnů vzala ztracené podání zpět a úvodní set vyhrála 6:2.

Vyhlášená obranářka Wozniacká se ve druhé sadě častěji pokoušela útočit, ale v klíčových momentech vyrovnaného utkání měla česká tenisová jednička navrch. Ujala se vedení 5:2 a podávala na postup. Vypracovala si mečbol, jenže její volej při něm skončil v síti.

Pak udělala dvojchybu a Wozniacká úspěchem v dlouhé výměně protáhla zápas. Napodruhé ale Kvitová utkání dopodávala čistou hrou, když Dánka zkazila poměrně snadný volej.

Strýcová prokletí s Italkou nezlomila

Zápas pod pěti kruhy potvrdil, že třicetileté Strýcové se proti o rok mladší Italce nedaří. Během deseti let společného střetávání nad ní vyhrála pouze jeden zápas před osmi lety a zbylých sedm včetně dneška prohrála. Česká tenistka sice nedostala "kanára" tak jako letos v únoru ve finále v Dubaji, i tak měl ale duel stejnou vítězku jako v posledních pěti utkáních.

Strýcová zůstala ve hře už jen v deblu, v němž v prvním kole spolu s Lucií Šafářovou šokovaly vítězstvím nad sestrami Venus a Serenou Williamsovými. Šafářová v pondělí kvůli střevním problémům vzdala utkání 2. kola dvouhry proti Belgičance Kirsten Flipkensové, trenér Petr Pála však věří, že do čtyřhry proti Kanaďankám Eugenii Bouchardové a Gabriele Dabrowské nastoupí.

Djokovič v neděli nečekaně dohrál v prvním kole singlu, když ho ve dvou setech přehrál Argentinec Juan Martín del Potro. Ve čtyřhře dnes byli nad síly srbské dvojice třetí nasazení domácí Marcelo Melo a Bruno Soares ve druhém kole. Do mixu Djokovič nezasáhne. Jedinou olympijskou medailí nejúspěšnějšího tenisty současnosti tak zůstává bronz z Pekingu 2008.

Poslední česká zástupkyně v singlu Kvitová se v úterý utká v třetím kole s Ruskou Jevgenií Makarovovou. Čtvrtfinálovou soupeřkou české jedničky může být první hráčka světa Serena Williamsová, která den po nezdaru ve čtyřhře zvládla utkání s nepříliš oblíbenou soupeřkou Alizé Cornetovou. Francouzku, s kterou prohrála čtyři z dosavadních sedmi zápasů, zdolala 7:6 a 6:2.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:Tenis:

Muži: 

Dvouhra - 2. kolo:

Martin (SR) - Kohlschreiber (13-Něm.) bez boje,
Bautista (10-Šp.) - Lorenzi (It.) 7:6 (7:2), 6:2,
Daniel (Jap.) - Edmund (Brit.) 6:4, 7:5,
Nišikori (4-Jap.) - Millman (Austr.) 7:6 (7:4), 6:4.

Ženy:

Dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (11-ČR) - Wozniacká (Dán.) 6:2, 6:4,
Puigová (Portor.) - Pavljučenkovová (14-Rus.) 6:3, 6:2,
Kerberová (2-Něm.) - Bouchardová (Kan.) 6:4, 6:2,
Keysová (7-USA) - Mladenovicová (Fr.) 7:5, 6:7 (4:7), 7:6 (7:5),
Kuzněcovová (8-Rus.) - Niculescuová (Rum.) bez boje,
Suárezová (9-Šp.) - Konjuhová (Chorv.) 7:6 (7:5), 6:3,
Kasatkinová (Rus.) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:1, 6:4,
Flipkensová (Belg.) - Šafářová (ČR) 6:2, skreč,
Makarovová (Rus.) - Schmiedlová (SR) 3:6, 6:4, 6:2,
Erraniová (It.) - Strýcová (16-ČR) 6:2, 6:2,
S. Williamsová (1-USA) - Cornetová (Fr.) 7:6 (7:5), 6:2.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud