19. srpna 2016 • 18:24

Sněz v Riu, co můžeš?! Sportovcům museli omezit fast food zdarma

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

All You Can Eat! Neboli sněz, kolik můžeš! A zadarmo! To už v Riu de Janeiro neplatí. Organizátoři museli tento týden řešit nečekaný problém. Sportovci totiž během Her až příliš využívali možnost brát si zdarma jídlo z restaurace rychlého občerstvení McDonald´s, která sídlí v areálu olympijské vesnice. Nyní už platí omezení – každý osoba si může odnést pouze dvacet položek.



Nešlo si toho nevšimnout. „V mekáči byla fakt fronta,“ hlásila minulý týden tenistka Petra Kvitová po první prohlídce olympijské vesnice. Sportovci, kteří by si měli dávat záležet na zdravém stravování, vzali útokem místní fast food, ten jim celý svůj sortiment nabízel zadarmo.

A tak se třeba sprinter Usain Bolt , jedna z největších hvězd olympiády, pochlubil snímkem s osmi porcemi kuřecích nugetů. Ještě větší kořist z fast foodu si odnesl australský badmintonista Sawan Serasinghe. „Je čas si dát nějakou baštu po měsících, kdy jsem zůstal čistý,“ vzkázal fanouškům na sociální síti a připojil fotografii se stolem prohýbajícím se pod prakticky kompletním menu ze známého řetězce rychlého občerstvení.

Svědectví o tom, jak zběsile si sportovci užívají rychlého občerstvení bez limitu, přinesla také australská plavkyně Malenie Schlangerová. „Lidé, kteří tam pracují, se občas diví, když si každý sportovec objedná 27 cheesburgerů, 40 porcí kuřecích nugetů, 12 zmrzlinových poháru a hodně dietní coly.“ Jeden ze zaměstnanců také nevěřícně kroutil hlavou. „Čínští basketbalisté jsou tady pořád. Dají si Big Mac třeba v devět ráno. Je to šílené,“ nevěřil apetitu olympioniků.

Podobnému přejídání sportovců by mělo omezení velikosti objednávky učinit přítrž. Nové opatření by mělo také zkrátit fronty, které se před McDonald ´s pravidelně zvětšovaly s tím, jak v olympijské vesnici přibývalo sportovců, kteří mají po soutěžích a nemusí dbát na životosprávu. Objevily se však zprávy, že objednávky stále fungují bez omezení. Jen si na ně musíte déle počkat.

Australský badmintonista Sawan Serasinghe si dovolil porušit radikálně životosprávu
Australský badmintonista Sawan Serasinghe si dovolil porušit radikálně životosprávu

Více o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud