7. května 2020 • 17:13

Top 5 nejsilnějších zbraní v historii Counter-Strike: Global Offensive

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako každá hra, ani CS:GO se nemůže vyhnout špatným updatům. Od map, přes skiny až k pistolím, Valve se občas podaří krok vedle. My jsme vybrali pět nejkontroverznějších změn, co se týče zbraní. Výběr to nebyl jednoduchý, vývojářům Counter-Strike se takový přešlap podaří celkem často. 



1) Revolver R8 
V prosinci roku 2015 byl vydán "CS:GO Winter Update." V něm byla představena nová pistole, která je doteď považovaná za nejsilnější v historii. Týden jsme si mohli hrát na kovboje a za malý peníz si koupit revolver, který zabíjel nepřátele jedinou střelou do těla. Za 850$ jsme si tak mohli ve druhém kole koupit malé AWP bez scopu. 

Přišla vzpoura. Celá komunita se vrhla na Valve a požadovala okamžitý nerf. Ten za několik dní přišel. 

2) Krieg - SG 553
Nejnovější téma na žebříčku. SG 553, také známé jako Krieg, byla nejpouživanější zbraní především druhé poloviny roku 2019 a začátku letoška. Krieg prošel v posledních dvou letech řadou změn. Nejdříve se snížila cena. 

Hráči začali Krieg používat a zjistili, jak doopravdy silný je. Jenže ze začátku byla zbraň ve stínu jejího CT bratra, AUG. Ten se dostal po nerfu do pozadí a začla Krieg meta, která skončila teprve nedavno, 10. dubna 2020.

3) AUG
Ano, v roce 2019 byl AUG velice silnou zbraní. Jenže málokdo si pamatuje iteraci této zbraně z května roku 2014, známé jako "AUG Week." 

Valve se rozhodlo zvýšit fire rate (rychlost střelby) a kontrolu ve scopu. To znamenalo, že AUG byl velice jednoduchý na používání. Obří damage, scope, u kterého jste téměř nemuseli umět mířit... Naštěstí přišel do týdne nerf a vše bylo při starém. 

4) Tec-9
Olofmeister, Tec9meister. Ne nadarmo dostal švédský střelec tuto přezdívku. Byl totiž nejvíce spojovaný s Tec-9, pistolí, která stála pouhých 500$. Stačila jediná střela do hlavy a váš nepřítel byl mrtvý. V roce 2014 byla zlepšena přenost pistolí za běhu, což znamenalo nejeden B rush s Tec-9. 

5) CZ-75
Česká samonabíjecí pistole nemůže v našem žebříčku chybět. Stejně jako AUG, i "Čézeta" měla více OP období. 

První přišlo v roce 2014. Vysoká přesnost za běhu a stejně vysoký fire rate znamenaly nepříjmné force buye. O čtyři roky později se CZ-75 meta vrátila. Velká přenost, instantní zabíjení na blízko a nízká cena. Smrtelná kombinace. 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud