23. června 2021 • 19:10

Major ve Stockholmu? PGL a Valve doufají v dobrý konec, ten je ale daleko

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdříve The International v Dota 2, nyní Major v Counter-Strike: Global Offensive. Obě akce se mají konat ve švédském Stockholmu, obě se s největší pravděpodobností přesunou do jiné lokace. TI 10 už se poohlíží po novém domově, co se týče CS:GO, cílem je stále Stockholm. Jenže šance je mizivá.



Problémy se švédskou vládou dost možná Valve ztíží oba vrcholy sezóny. Švédská sportovní federace totiž nepřijala esport a švédský ministr vnitra následně obratem zamítl žádost Valve zařadit The International mezi profesionální sportovní události.

„Dne 9. června jsme proto podali odvolání přímo na švédskou vládu, ale nebylo mu vyhověno, takže 14. června následovala z naší strany žádost o přehodnocení, ohledně které jsme prozatím neobdrželi odpověď,“ zdůvodnňuje Valve hledání možné alternativy.

The International se tak nejspíš ve Švédsku neuskuteční. Ale co PGL Major? Může se skandinávská metropole těšit na příliv esportových nadšenců?

Podle portálu hltv.org zůstává Stockholm prioritou pro konání prvního Majoru od září 2019.

Stockholmský PGL Major se odehraje mezi 23. říjnem a 7. listopadem, přičemž play off by se mělo odehrát před živým publikem v Avicii Areně.

Valve nyní může jen doufat, že se celá situace a švédská vláda umoudří.

Další Major v CS:GO by se měl odehrát ve ŠvédskuFoto PGL

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud