26. srpna 2021 • 11:00

Podvedl svůj tým, teď ho čeká dvouletý zákaz. Slavný trenér je v koncích

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před několika lety byl jednou z nejoblíbenějších osobností profesionální scény Counter-Strike: Global Offensive, teď se řadí mezi její největší padouchy. Nicolai „HUNDEN“ Petersen byl nejdříve zabanován kvůli využívání tzv. coaching bugu, teď by měl být podle dánského webu sport.tv2.dk na dva roky vyřazen ze všech soutěží. Důvod? Sdílení týmových strategií se soupeři.



Dost možná jde o definitivní konec Hundena na scéně CS:GO. Dostal druhou šanci, promrhal ji. Zklamal důvěru své organizace, která jej podporovala v těžkých časech.

V září 2020 byl totiž dánský trenér součástí skandálu okolo coaching bugu.

Kvůli porušení pravidel dostal Hunden osmiměsíční zákaz zasahovat do kompetitivních zápasů. Organizace Heroic ho ale podržela a na jaře letošního roku se Dán vrátil na pozici kouče.

Přišly smíšené výsledky, nálada uvnitř týmu se ale zdála být dobrá. Dánská pětice se připravovala na IEM Cologne, první LAN event pro celek, který patřil do nejužší světové špičky. 

Na legendární turnaj se ale Heroic vydali bez trenéra kvůli „nedostatečné důvěře“. Toto rozhodnutí bral Hunden s nelibostí a zablokoval přístup hráčů ke strategickým složkám.

Interní investigace následně odhalila, že Petersen sdílel informace ohledně strategií svého týmu s přímým konkurentem Heroic. Dánský trenér byl okamžitě odvolán a jeho smlouva byla ukončena.

Teď má další problém. ESIC, komise vyšetřující podvádění a porušování pravidel v esportu, se podle sport.tv2.dk rozhodla pro Hundenův dvouletý zákaz činnosti.

Oficiálně bude rozhodnutí ESIC zveřejněno v pátek. Pokud je však report dánského webu pravdivý, jen těžko najde Hunden v dalších letech podporu. Jde o jeho konec v CS:GO?

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud