27. října 2021 • 11:33

Tisíc fanoušků je hnalo za titulem. Sinners se na něj ale nadřeli

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

REPORTÁŽ | Bouřlivá atmosféra, souboje plné napětí a tříhodinová bitva o titul. Finále největší česko-slovenské esportové soutěže Sazka eLEAGUE byla úchvatná podívaná. Zápasy nejlepších Counter Strike: Global Offensive a Dota 2 týmů si na veletrhu For Games v pražských Letňanech užívala tisícovka diváků a další velké tisíce na streamu. Roli CS:GO jedničky potvrdil tým Sinners a v Dotě 2 triumfoval tým Hippomaniacs a završil tím zlatý hattrick.



„Sinners! Sinners! Sinners!“ skandoval kotel fanoušků mistra Sazka eLEAGUE CS:GO. Narvaná hala se postarala o parádní atmosféru, kterou normálně zažijete na fotbale nebo hokeji. „Nezapomenutelný zážitek,“ smekli před diváky hráči Sinners ve chvíli, kdy přebírali unikátní trofej, stříbrné prsteny a šek na půl milionu korun.

A mezi nimi Tomáš „Oskar“ Šťastný, historicky nejlepší český CS:GO sniper a velké lákadlo finálových dnů. Na tuzemském LAN turnaji se ukázal naposledy v létě 2015, poté přestoupil do zahraničních týmů Hellraisers a Mousesports, s nimiž objížděl nejprestižnější světové soutěže.

Hvězda Sinners a jeho spoluhráči přijížděli do pražských Letňan plní sebevědomí a nabití energií z úspěchů v mezinárodních turnajích. „Očekáváme hladký průběh zápasů. Chceme tu nastolit totální dominanci a zničit soupeře rozdílem třídy, aby diváci viděli, že náš tým je úplně jinde,“ říkal před začátkem turnaje kouč Sinners Tomáš „tomkeejs“ Tomka.

Hladké to ale rozhodně nebylo. Spíš drama se vším všudy. Jejich semifinálový soupeř eSuba je zatraceně potrápil. Obě hry skončily nejtěsnějším možným rozdílem 14:16 a hráči „modré krve“ si za odvážný výkon vysloužili aplaus zaplněné haly výstaviště.

Ve finále proti Enterprise dokonce Sinners prohrávali po první mapě 0:1. To jakoby překvapilo i přítomné fanoušky Sinners. Takový vývoj nečekali, a ještě více ve zbytku utkání hnali své miláčky svými hlasivkami. Při jakékoliv povedené akci české CS:GO jedničky se halou nesl mohutný jásot. Tým Enterprise tak nebyl jen pod tlakem protivníka na serveru, ale i tisícovky diváků v hledišti.

Když Sinners získali poslední vítězné kolo, publikum opět explodovalo nadšením. „Diváci byli neskuteční, hnali nás. Grandfinále bylo vyrovnané, hráči Enterprise odvedli dobrou práci, nečekal jsem, že budou hrát až tak dobře. Teď jsem rád, že jsme to zvládli,“ řekl po vítězství Jindřich „ZEDKO“ Chyba z týmu Sinners.

V Dotě 2 se grandfinále proměnilo v jasnou záležitost týmu Hippomaniacs. Ten si od samého počátku šel pro vítězný hattrick, eSubě nedal vůbec žádnou šanci a po výhře 3:0 se hráči Hippos mohli radovat jak z trofeje pro šampiona Sazka eLEAGUE, tak i finanční odměny 100 tisíc korun.

Celkem na finále Sazka eLEAGUE na výstaviště PVA EXPO v Letňanech zavítalo od čtvrtka do neděle téměř 7200 diváků. Vysokou sledovanost měl i streamovaný přenos na platformách Twitch.tv, Facebook Gaming a webu iSport.cz, který během jednoho finálového dne oslovil přes 222 tisíc diváků, v součtu s pátečním i nedělním přenosem to bylo celkem 482 tisíc diváků.

Na Twitch.tv dále padl i historický rekord Sazka eLEAGUE, v jeden okamžik sledovalo finálový duel CS:GO Sinners proti Enterprise až 13 370 diváků.

Showmatch pro Jirku Krále!

V sobotu se mezi utkáním o třetí místo a titulovým zápasem odehrál také showmatch mezi českými influencery a streamery, kterým vévodila dvojice Mikýř a Jirka Král. Oba kapitáni si rozebrali do svých týmů osmičku dalších influencerů v čele s CzechCloudem, The Johnym či Alkanem a připravili pro diváky neopakovatelný zážitek. „Máme je na lopatě,“ hlásil Mikýř. Neměl, a prohrál. Záznam najdete na Twitch.tv/eleaguecz.

Umístění a prize money:

CS:GO
1. místo Sinners 500 tisíc Kč
2. místo Enterprise 100 tisíc Kč
3. místo Esuba 50 tisíc Kč

Dota 2
1. místo Hippomaniacs 100 tisíc Kč
2. místo Esuba 50 tisíc Kč
3. místo Team Young 25 tisíc Kč

Kompletní výsledky finále Sazka eLEAGUE:

Pátek 22. 10.:
CS:GO semifinále Enterprise – Entropiq Prague 2:0
CS:GO semifinále Sinners – eSuba 2:0

Sobota 23. 10.: 
CS:GO zápas o 3. místo eSuba – Entropiq Prague 2:0
CS:GO grandfinále Sinners – Enterprise Esports 2:1

Neděle 24. 10. 
Dota 2 grandfinále Hippomaniacs – eSuba 3:0

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud