9. května 2022 • 15:50

PGL Major Antwerp: Favorité nezaváhali. Borci z Vitality a Astralis totálně zničili své soupeře

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou za námi první zápasy Challangers Stage PGL Majoru v belgických Antverpách. Favorité z top pozic světového žebříčku svá utkání vyhráli stylem "five men show". Astralis deklasovali 16:2 IHC Esports, Vitality ještě ve větším stylu ve vůbec prvním zápase Majoru "zesměšnili" Complexity Gaming 16:1. V duelu těžkých vah (šestý s třináctým týmem htlv ranking) si G2 poradili s Liquid 16:6. 



Přílety do Belgie, check-iny v hotelech, procházky po přístavním městě v Antverpách i třeba belgická čokoláda a tamní vyhlášené pivo. To už je za námi, teď se jede na ostro. Odstartoval PGL Major, který vyvrcholí za necelé dva týdny v aréně Sportpaleis.

Křest ohněm za sebou mají první celky ve fázi Challengers a nechyběly ani sestavy z TOP desítky žebříčku HLTV.

Nejvyrovnanější podívanou nabídl duel mezi Bad News Eagles a Eternal Fire. Ostatně papírově se předpokládalo, že půjde o jeden ze zápasů úvodního kola. BNE jsou jen o příčku ve výše zmíněném žebříčku výše, než jejich turečtí sokové. Kosovští "orli" se nakonec radovali z vítězství 16:14.

G2 vs. Liquid

Ostře sledované utkání bylo mezi zástupci starého kontinentu G2 Esports a americkým týmem Liquid. G2 Esports jsou z Challengers druhým nejvýše postaveným celkem v HLTV Rankings (6. místo). Stáji Liquid zas patří třináctá pozice, ale i velká reputace jedné z nejzvučnějších organizací světa. 

Hrálo se na mapě Inferno. G2 hnali dva ostrostřelci z Bosny a Hercegoviny. Nikola a Nemanja Kovačové, aka NiKo a huNter, si dohromady v poměru fragů a smrtí připsali 21 plusových bodů. 

Přidal se k nim s parádní bilancí ještě Rus "m0NESY" a na druhé straně naopak kompletní pětice skončila v červených číslech. Evropsko-americký duel tak skončil vítězství G2 16:6. 

Astralis i Vitality roznesli soupeře na kopytech

Jestli někdo podceňoval před startem Majoru týmy Vitality nebo Astralis, jejich představitelé hned v úvodním měření sil všechny tyto hlasy umlčeli. 

Z ostudy kabát na sebe navlékli střelci z Complexity Gaming. Sestava s trojicí Američanů, jedním Kanaďanem a hráčem z JAR dokázala proti Vitality uhrát jen jediné kolo. Vitality rozložili COL 16:1 a ve velkém stylu zahájili svojí cestu turnajem. ZywOo si navíc připsal parádní rekord!

Podobně si vedli i borci z Astralis, kteří se v prvním duelu v Antverpách střetli s mongolskou organizací IHC Esports. Nakonec z toho bylo jednoznačné vítězství 16:2.

Vítězné premiéry: ForZe, Spirit, Outsiders i ENCE

Vítězstvím v kročili do PGL Majoru také týmy ForZe a Spirit. ForZe si poradil 16:9 s Renegades. Rusové z Team Spirit pak 16:6 s brazilskými vyzyvateli z Imperial Esports.

ENCE, které tipuje na favorita na prvenství expert Sazka eLEAGUE Cannie, zvítězili nad 9z Teamem 16:6. Outsiders pak těsně přehráli 16:14 MIBR.

Streamy vybraných zápasů můžete sledovat i s československým komentářem na našem twitch kanálu

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud