23. listopadu 2022 • 13:00

Winter is coming! Forsyy odejde ze SINNERS a spustí tím řetězec změn. Analyzujeme CZ/SK trh s AWPery

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zima přichází a s ní i přestupové období, které stejně jako v loňském roce výrazně zamíchá kartami na CZ/SK scéně. První vlaštovkou je zpráva SINNERS, kteří informovali, že svůj vybroušený diamant v podobě Davida Bílého pouští. Kdo nahradí forsyyho AWP pozici? Blíží se velký návrat nebo sáhnou hříšníci po novém jménu? Stay tuned.



Na začátku roku změnil ekosystém československého esportu. David "forsyy" Bílý odešel z Enterprise do SINNERS s milionovou cenovkou. Od té doby se leccos událo. Hříšníci přišli o výsadní pozici nejlepšího týmu na scéně. Na jaře Sazka eLEAGUE ovládli, na podzim je ale předčili hned dva týmy a na libereckou organizaci zbyl jen bronz. 

V mezičase totiž odešel Adama "NEOFRAG" Zouhar za několik milionů do OG, se kterým si zahrál poprvé v kariéře na Majoru. Po coachpeeku s tomkeejsem doplnil Sinners Slovák Patrik "Zero" Žúdel. Obraz nepovedené sezony nakonec hříšníci přemalovali alespoň na MČR, kde zas dosáhli titulu. 

Co se ale stane teď? Největší eso týmu forsyy je k mání a my čekáme na oznámení náhrady. Po zmíneném odchodu Adama Zouhara to ale bude další tvrdý direkt do stříbrnočerných masek. Laťka je nastavená setsakra vysoko. 

Kolotoč změn s AWP hráči

Oznámení SINNERS, že už s forsyym do sestavy nepočítají, jen přiživilo peprnou atmosféru kolem wipařů v československých organizacích. Nejprve Dynamo Eclot umístilo na přestupovou listinu Lukáše "capseN" Koláčného.

Okamžitě se vyrojily spekulace. PlayZone například přišla s tím, že by jej měl nahradit Oskar. CapseN za DNE stále hraje (naposledy na Sazka eCUP) a na oznámení náhrady za něj se čeká. 

Enterprise včera přispěchalo s informací, že končí dva jejich zahraniční hráči. Nahradit tak budou muset bulharského snipera Deyvida "h4rn" Bencheva. 

Teď tedy pracujeme i s tím, že bez wipaře jsou i SINNERS. Fámy se šíří i kolem AWP hráče Entropiq Prague. Rakušan sesl nepodává konzistentní výkony a je otázka, jestli s ním pražské organizaci nedošla trpělivost.

A pak je tu ještě Sampi. Ladislav "GuardiaN" Kovács je do konce roku out a zatím netušíme, jestli se do kompetetivního CSka vůbec vrátí. Pokud ne, sáhne organizace Jakuba Jankta po někom novém nebo nechají na pozici wipaře T4gg3eda? Samé otázky... 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud