29. prosince 2022 • 16:55

CS:GO Události roku: Karrigan si splnil sen, brazilskou sambu zatančili nejlépe Outsiders

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je tu druhý díl seriálu, ve kterém se ohlížíme za rokem 2022. Nyní se dostanou na přetřes dva vrcholy uplynulé CS:GO sezóny. PGL Major v Antverpách a IEM Major v Riu de Janeiru.



Karrigan vyhrál první Major v kariéře

Zlatou pohádku napsal dánský rifler karrigan v belgických Antverpách. V ostře sledovaném Grand Finále si jeho FaZe Clan poradil s NAVI a kromě zisku titulu n PGL Majoru si upevnil místo nejlepšího týmu světa. 

Organizátoři spočítali celkově přes čtyřicet tisíc návštěvníků, přitom na finálový večer dorazilo na 20 tisíc fanoušků. Podle PGL šlo do té doby o největší indoorovou esport akci všech dob. Reportáž z Antverp, kde byl i náš štáb, si můžete připomenout na tomto odkazu.

A samotný karrigan? Ten, jak jej dobře známe, situaci neuvěřitelně prožíval. Hecoval fanoušky a nakonec se po vítězství proměnil na stagi v dirigenta a dupáním do rytmu fantastickou diváckou kulisu ještě umocnil. 

"Na Majoru nejde o to, jak turnaj začnete, ale jak turnaj ukončíte," řekl poté v karrigan v rozhovoru pro webový portál HLTV.

Druhý Čech na Majoru, jízda frozena a titul Outsiders

Brazilské Rio bylo co se týče atmosféry ještě zběsilejší než Antverpy. Vůbec porpvé v historii se Major konal na jihoamerickém kontinentu, navíc v mekce gamingu a esportu. 

Fanoušci hnali dopředu své krajany. Nejdál z brazilských sestav nakonec došla ta z týmu FURIA a to do semifinále. Hvězdný moment ale patřil ruským Outsiders. Ti si v Grand Finále poradili s Heroic a totálně zastínili nevýrazné týmy NAVI a FaZe Clan. 

Poprvé v kariéře si Major zahrál Adam Zouhar. NEOFRAG se stal teprve druhým Čechem, který měl tu čest na turnaji tohoto formátu startovat. Tím prvním byl oskar.

Skvěle se prezentoval v Riu tým MOUZ. Slovák David "frozen" Čerňanský měl lví podíl na senzačním postupu německé organizace až do semifinále.

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud