13. listopadu 2021 • 08:00

Huhnak: iSport liga bude vyrovnaná, Lakyho zkusím potrápit

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do CZC.cz iSport ligy postoupil Patrik "Huhnak" Hornák hned na první pokus a nemusel se tak na rozdíl od řady dalších fifařů trápit dalšími kvalifikačními pokusy. "Hlavně jsem překvapil sám sebe, že jsem nevzdal zápas za stavu 0:4 pro Ritzyho, který hrál výborně, a dokázal jsem to otočit na 6:4," říká Huhnak v rozhovoru před začátkem ligy. Podle něj je největším favoritem jeho spoluhráč z Plzně T9Laky, soutěž však bude vyrovnaná a rozhodnou opravdové maličko jako je například štěstí. 



Před sezónou si změnil působiště, tvoje angažmá v Entropiq skončilo a nyní hájíš barvy Viktorie Plzeň. Tak jak hodnotíš první měsíce na západě Čech? 
“Působení v FCVP hodnotím určitě kladně. Poznal jsem několik nových lidí a se všemi vycházím skvěle.”

Dá se nějak porovnat zázemí v esport týmu a fotbalovém klubu? V čem se kluby liší?
“Asi největší rozdíl bude v tom, že Viktorka mě zase o něco víc sblížila s fotbalem. Všichni víme, jak já to s fotbalem do teď měl, nijak mě to netáhlo a FIFU jsem si s fotbalem moc nespojoval.”

Ve FIFA 22 zatím čekáš na výraznější úspěch, v Cool lize si nepostoupil ze skupiny, v čem je tedy letošní ročník hry jiný než ten loňský?
“Prvních pár dní to bylo hlavně o technické střele z dálky, to opět zase patchnuli a už se hraje v podstatě to stejné co poslední 2 roky. Hru dělají o něco zajímavější alespoň prudké nahrávky, které letos fungují asi líp než by měly. Jinak je hra opět zase převážně jen o trpělivosti a samozřejmě o štěstí než o skillu.”

Do CZC.cz iSport ligy ses probojoval hned v první kvalifikaci. Jak hodnotíš svůj výkon v kvalifikaci? A jak se těšíš na ligu? 
“S výkonem v první kvalifikaci jsem byl spokojený. Hlavně jsem překvapil sám sebe, že jsem nevzdal zápas za stavu 0:4 pro Ritzyho, který hrál výborně, a dokázal jsem to otočit na 6:4.”

Ve skupině B budou tvými soupeři Sirisetsedm, T9Laky a Miki. Věříš si na postup? Jak tahle skupina dopadne? 
“Postoupit může kdokoliv, na téhle úrovni už je to dost vyrovnané.”

A jak se těšíš na střetnutí se svým spoluhráčem z Plzně? 
“Nedá se říct, že bych se úplně těšil na střetnutí s Lakym, když vím jak skvělý hráč to je. Ale zkusím ho potrápit.”

Do ligy nezasáhne obhájce titulu Marioso z Entropiq. Kdo je podle tebe největší favorit soutěže a proč? 
“Největší favorit je pro mě určitě T9Laky, ale jak už jsem říkal, bude to dost vyrovnané a k výhře na takovém turnaji se bez štěstí jde dostat fakt těžko.”

Témata:  iSport LIGA, huhnak, fifa 22
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud