11. února 2022 • 09:45

Nejen CS:GO. Blast zajistí pořádání a produkci virtuální Premier League

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Turnajový organizátor Blast vstupuje na FIFA scénu. Od sezóny 2021/2022 bude zajišťovat produkci ePremier League.



„Jsme rádi, že se můžeme spojit s nejslavnější fotbalovou ligou na světě a pomoci jí s tvorbou a rozvojem letošní sezóny ePremier League,“ uvedl výkonný ředitel rozvoje ve společnosti Blast Leo Matlock.

V nové nadcházející sezóně se ePremier League ve hře FIFA dočká nového formátu. Blast slibuje, že naplánoval „vyšší zážitek z živé akce“ pro hráče i fanoušky. Tuto ligu organizuje vydavatel herní série FIFA a americká společnost Electronic Arts.

Virtuální ligy se účastní týmy populární a nejlepší světové fotbalové soutěže Premier League. Reprezentanti jednotlivých klubů bojují o prize pool 100 tisíc liber a celá soutěž je rozdělená na platformy Playstation 5 a Xbox Series X a S.

Blast chce v ePremier League využít své zkušenosti, které organizace získala z pořádání velkých eventů v Counter-Striku. Právě od této FPS hry se společnost rozšiřuje i do dalších her jako je Apex Legends, Fortnite nebo nyní FIFA 22.

Spojení Blastu a Premier League tak opět potvrzuje, že esport a tradiční sport mají k sobě zase o něco blíže. Zámořská liga amerického fotbalu NFL před několik dny oznámila, že prohlubuje partnerství s americkým týmem FaZe Clan, s nímž spolupracuje už od roku 2019. Nyní obě organizace společně uspořádají charitativní fotbalovou akci před Super Bowlem, který se hraje už v neděli 13. února.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud