2. června 2022 • 18:15

Lepší než s ovladačem je na hřišti. Christian Frýdek si po čase zahrál Fifu

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spíš než virtuální fotbal FIFA 22 si fotbalista Slovanu Liberec zahraje fotbalového manažera. "Baví mě trénovat," řekl v rozhovoru pro iSport. Do týmu si bere sám sebe z herní databáze. "Stavím se a jsem kapitán, tak aspoň někde," popisuje. Frýdek byl hostem na turnaji CNC eLEAGUE, na kterém změřil síly s Adamem Jánošem



"Zahrál jsem si po delší době. Baví mě to, ale moc mi to nejde," říká třiadvacetiletý záložník Slovanu Liberec. Věří si naopak v herním titulu Football Manager. Do svých služeb si kromě sebe někdy zvolí i bratra Martina. "Je ale moc drahej," dodává Frýdek. 

Bývalý hráč pražské Sparty si po delší době vyzkoušel zahrát Fifu s dalším ligovým fotbalistou Adamem Jánošem. Oba byli ambasadory FIFA 22 eLEAGUE, která se konala o víkendu v 11teamsports a zvítězil v ní hráč esportové sekce Bohemians Aleš „K1leris“ Kubík.

Fifě se v kádru ligového Liberce moc prostoru během sezony nedává. Jako zpestření přípravy ale virtuální fotbal funguje dobře. "Na soustředění občas máme turnaje, tam to hraje každej," říká Frýdek.

Za dosavadní kariéru prý mezi nejtěžšími soupeřy v hře od Electronic Arts byli Matěj Chaluš nebo Lukáš Vácha. "Jinak jsme tam ale na podobné úrovni," uzavírá středopolař.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud