17. ledna 2022 • 09:42

Humanoid vládne LEC, Vitality s Carzzym se po superweeku krčí na dně

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Našlapaným super víkendem začala další sezóna LEC. Hned na úvod se nedaří jednomu z favoritů. Francouzský klub Team Vitality s českým bot lanerem Carzzym si připsal hned tři porážky a nachází se na dně tabulky evropského šampionátu. Přesně opačně je na tom jeho bývalý spoluhráč Humanoid, který je se svým mužstvem Fnatic v čele.



Víkend začal velmi očekáváným soubojem mezi úřadujícími šampiony MAD Lions a Team Vitality. Bývalý klub Matyáše „Carzzy“ Orsága ale favorita překvapil a zvítězil. Nováčci v sestavě Šílených lvů UNF0RGIVEN a Reeker si tak nemohli přát lepší premiéru v LEC. Německý midlaner Reeker pak v pozápasovém rozhovoru přiznal, že byl před svým prvním zápasem na nejvyšší evropské úrovni nervózní. V přímém souboji s hvězdným Perkzem se ale neztratil a se svými spoluhráči může být po víkendu spokojený, protože MAD Lions porazili i G2. Mrzet je může jen prohra s SK Gaming.

Zato Carzzy a spol. mají na čem pracovat. V sobotním souboji největších favoritů letošní sezóny totiž padli s Fnatic a v neděli prohráli i s Excel Esports. Individuálně jsou Vitality na velmi vysoké úrovni, největší problém je však v jejich týmové hře, což je v důležitých a klíčových situacích sráží.

Fnatic se o víkendu dařilo podle očekávání, ačkoliv Marek „Humanoid“ Brázda v pozápasovém interview prozradil, že on opravdu nečekal, že po super víkendu budou mít na svém kontě tři vítězství. „Nemyslel jsem, že budeme mít 3:0, takže to zní dobře. Dnešek byl moc fajn,“ řekl po nedělním závěrečném zápase s SK Gaming.

Řeč přišla i na pocity z přestupu a změny klubu, protože Humanoid se stěhoval po třech letech v jedné organizaci. Na konci sezóny 2018 přestoupil z Illuminar Gaming do Splyce, kteří se po roce přejmenovali na MAD Lions.

„Je to vážně sranda a nová zkušenost. Vedeme si lépe, než jsme čekali a jsem nadšený, že hraji za tento tým,“ řekl Humanoid.

Poslední český účastník letošní LEC Patrik byl po nedělním zápase s Vitality oceněn diváky na oficiálním twitterovém účtu LEC, kde jej zvolili nejlepším hráčem utkání. Přispěl k tomu i fakt, že na konto Patrika padla first blood, kterou získal na svém české soupeři Carzzym.

Excel v předchozích dvou zápasech padli s G2 a také překvapivě s Team BDS. Cenný skalp Vitality jim tak může přidat na sebevědomí.

Dařilo se také jedinému slovenskému hráči Neonovi. Ten si s Misfits Gaming připsal výhry nad Astralis a Team BDS, porážku jim však uštědřili hráči Rogue.

Výsledky LEC:

Pátek:

MAD Lions vs. Team Vitality 1:0
Rogue vs. SK Gaming 1:0
Excel Esports vs. G2 Esports 0:1
Astralis vs. Misfits Gaming 0:1
Fnatic vs. Team BDS 1:0

Sobota:

Rogue vs. Misfits Gaming 1:0
Team BDS vs. Excel Esports 1:0
SK Gaming vs. MAD Lions 1:0
G2 Esports vs. Astralis 1:0
Team Vitality vs. Fnatic 0:1

Neděle:

Team BDS vs. Misfits Gaming 0:1
Team Vitality vs. Excel Esports 0:1
Rogue vs. Astralis 1:0
SK Gaming vs. Fnatic 0:1
MAD Lions vs. G2 Esports 1:0

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud