28. listopadu 2022 • 21:52

Bývalý mistr světa v League of Legends se loučí. Topař Nuguri ukončil ve 23 letech kariéru

Autor: Jonáš Mácha
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nuguri jde "do důchodu". Poté, co s DWG KIA neuspěl na letošních Worlds, ukončil Jang Ha-gwon oficiálně profesionální kariéru. A to v pouhých 23 letech. Informaci potvrdila na sociálních sítích renomovaná  Ashley Kang z Korizon Esports.



Nuguri s profi hraním začal v roce 2017 v korejském týmu I Gaming Star. Po necelé sezóně si nadějného topaře vyhlédl tehdejší Damwon Gaming. Nová spolupráce se osvědčila, Nuguri stál za vzestupem DWG, ze kterého se stal jeden z nejlepších celků LCK. Všemu pak nasadil korunu v roce 2020, kdy se svým týmem slavil vítězství na nejprestižnější LoL akci Worlds.

Je ale - z hlediska rivality a plurality scény - negativním trendem, že po výhře Worlds, hráčům stoupá hodnota. Jejich finanční nároky jsou tak vysoké, že organizace nuceně rozpouští úspěšné soupisky.

Do Číny a zase zpátky

Nuguri se tak v roce 2021 vydal směrem čínské LPL a týmu FunPlus Phoenix. Na výsledky z DWG ale nenavázal a přišla první herní pauza od profesionálního hraní. Korejský toplaner ale neodpočíval dlouho a před začátkem letního splitu LCK 2022 se vrátil do "domovského" DWG KIA

Restart kariéry ale nevyšel. Jak už bylo zmíněno, Nuguri nedosáhl požadovaných výsledků. S týmem se tak rozloučil a jeho místo převzal Kim “Canna” Chang-dong, který dříve působil v T1 nebo NS RedForce

Během svého působení byl Nuguri považován za jednoho z nejlepších toplanerů světa, mimo Worlds vyhrál i regular splity v LCK a LPL. Nyní to ale vypadá, že ho jen tak mezi globální elitou neuvidíme, což je ve 23 letech velká škoda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud