21. září 2022 • 16:10

VALORANT: Riot Games odhalil týmy, které se zapojí do globální ligy. Zahrají si i dva Češi

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vývojář populárního esportového titulu VALORANT se připravuje na zlomový rok 2023. Riot Games rozjíždí světovou kontinuální soutěž rozdělenou na jednotlivé regiony a teď přišel s kompletním seznamem týmů, které se do projektu zapojí. Nechybí španělská organizace KOI, která má na soupisce i dva české hráče.



Vlnu spekulací "odšpuntoval" prezident Riot Games John Needham. Ten ve streamu Valorant Champions 2022 mluvil o turnaji v brazilském São Paulu, kde by mělo startovat všech 30 partnerských týmů z celého světa. Komunita by se měla o účastnících dozvědět v „blízké budoucnosti“. 

Po rumours Riot Games přišel s oficiálním seznamem organizací, které se do ligy zapojí.

Zahrají si jí i dva Češi

První anonce se týkala španělské organizace KOI, která má na soupisce i dva české hráče – Ladislava "Sacake" Sachra a Martina "Magnum" Peňkova. Tým má silné zázemí i díky tomu, že za ním stojí hvězda fotbalové Barcelony Gerard Piqué.

Posléze se objevily další novinky. Partnerskými organizacemi sa mají stát Karmine Corp, Fnatic, Vitality, NAVI a Team Liquid. Poslední dvě jména jsou Heretics BBL

Avizovaný turnaj v brazilském São Paulu se bude konat v příštím roce v únoru. Do té doby se dozvíme oficiálně všech 30 týmů, které na něm budou startovat a kterých se bude týkat pak i ligový formát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud