20. března 2020 • 01:18

99 týmů se zapojilo do čtvrteční kvalifikace! Rýsuje se top osmička pro CS:GO

Autor: Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelných 99 týmů bojovalo ve čtvrteční kvalifikaci o postup do česko-slovenské ligy elektronického sportu Sazka eLEAGUE! Ve hře CS:GO měly poslední šanci, Dota 2 má za sebou druhé kolo.



113 přihlášených týmů, z toho 99 ve čtvrtek potvrdilo reálnou účast. V CS:GO z nich bojovalo o postup 67, což si vynutilo navýšení slotů. V Dota 2 se druhé kvalifikace účastnilo 32 celků. Skvělá čísla potvrzují ohromný zájem být součástí profesionální scény v Sazka eLEAGUE. V součtu do všech kvalifikací se (zatím) přihlásilo 338 týmů!

Mezi nejlepší osmičkou postupující do finálové kvalifikace CS:GO, jež se odehraje za týden, je nově Team Gravity postavený na legendárním hráči Davidu "Kaparzo" Lacinovi. V minulosti mimo jiné oblékal dres eSuby. Výraznější postavou je i talentovaný Martin "Zur1s" Sláma, který se proslavil hlavně díky svým kvalifikacím do zahraniční ligy FPL, kterou pořádá světová organizace Faceit. S Team Gravity je historicky spojen i známý hráč, streamer a kouč ve hře CS:GO Roman "Blade" Pilný.

Dalším hráčem v této organizaci je Lukáš "Majkyw0w" Měcháček, který se minulou sezonu účastnil MČR, se svým týmem ovšem skončil mezi posledními. Michal "budwar" Weiser má za sebou s Gravity pár turnajů na Faceit, kde byl testován a poté přizván do základní sestavy. Do party patří také "suplick", pro něhož je toto první velká zkušenost s esportem.

Osmým postupujícím je tým s názvem "Kopec srandy", který v páteční dohrávce porazil PUSHKICKBITURBO jednoznačně 16:1. Sestava je složena známým hráčem lokální scény – Tomáš "Tecko" Koširer se po neoficiální pauze díky kvalifikacím Sazka eLEAGUE vrátil zpět ke kompetetivnímu hraní. Bratr Erik "Ecko" Koširer tedy oslovil svého starého znamého Petera "Natural" Turčana a odehráli v mixu první kvalifikaci (neúspěšně), po tomto se k nim přidal Matúš 'uZman' Rechtorovič, který odešel z Team Moops.

Tecko poté oslovil snad nejznámější jméno v jejich aktuální sestavě, a tím je Patrik "Zero" Žúdel, hráč známý i na evropské CS:GO scéně, pro kterého toto také znamená potenciální comeback k serióznímu hraní. Tato parta čtyř slovenských hráčů tedy potřebovala pátého do týmu, a tím se stal Matěj "Stinx" Štorek, kterého si Natural vytipoval v první kvalifikaci Sazka eLEAGUE.

Ve druhé a třetí kvalifikaci tato sestava vypadla vždy s týmem, který nakonec postoupil do closed kvalifikací, a tak si zajistila postup doslova pět minut po dvanácté.

Postupující týmy do finálové kvalifikace CS:GO:
Kopec srandy
Team Gravity,
eEriness EBLUE,
Defeaters,
FerrariPeek,
Vikingekrig Esports,
Inside Games,
Absolute Legends.

Výsledky, pavouk a další info k CS:GO »

Druhou kvalifikaci Dota 2 ovládl tým poskládaný ze zkušených hráčů backstabbed boys. Ve finále si poradil s Inaequalis Lutea, kteří rovněž postupují. Mimochodem, jedná se již o druhý tým z organizace Inaequalis, který postoupil do finálové kvalifikace.

Další dva týmy radující se z postupu jsou ExEcute eSports a GoGame Esport, kteří se dál mohly probojovat už v první kvalifikaci, ale uteklo jim to o kousek. V pořadí třetí kvalifikace Dota 2 se uskuteční v sobotu 21. března od 17 hodin »

Postupující týmy do finálové kvalifikace Dota 2:
ExEcute eSport,
GoGame Esport,
backstabbed boys,
Inaequalis Lutea,
Team Sampi (gejmři),
Pepeho smích,
Nabíhači,
Inaequalis rozbíječi.

Výsledky, pavouk a další info k Dota 2 »

Sazka eLEAGUE přináší na poli českého esportu revoluci. Týmy v nejvyšších soutěžích CS:GO a Dota 2 budou finančně podpořeny částkou 1 200 000 korun a navíc budou mít příležitost hrát o prize pool ve výši 1 300 000 korun. Celkem si tedy nejlepší týmy rozdělí částku, která nemá obdoby, přes 2 500 000 korun!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud