3. února 2021 • 15:21

VIDEO: Cheateři ve Warzone. Největší jména odcházejí, Activision slibuje změny

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cheateři. Vyvrhelové herní komunity. Hráči, kteří využívají third party programů k zisku výhody nad soupeřem. Spravedlnost v jejich slovníku nefiguruje. Problém s cheatery zasahuje velkou část oblíbených FPS her. Kromě CS:GO bojuje v poslední době proti podvodníkům především Call of Duty: Warzone. Neúspěšně.



Aimbot, wallhack, trainer, stat hack, texture hack, leaderboard hack, injector, hex editor. Osm největších nepřátel společnosti Activision, osm nejčastěji využívaných způsobu cheatování v Call of Duty: Warzone. Vývojáři nevystavili cheaterům včasnou stopku, čehož využili stovky tisíc hráčů po celém světě.

Situace je opravdu hrozivá. Stav se stále zhoršuje, gameři se nazývají šťastnými, pokud ve své lobby nenarazí na jednoho z švindlířů. Těžko najít v gamingu horší pocit, než když po své smrti vidíte, jak soupeř civí do zdí a trefuje 360° no scopes, jako by se nechumelilo.

Vlna stížností pomalu přerostla v zoufalství. „Kdy už si konečně budeme moci užít Warzone?“ ptají se hráči. Ke všem zmíněným hackům se připojil stim glitch, který byl pro mnohé tou poslední kapkou.

Nespokojenost vyjadřují také známé osobnosti CoD: Warzone. Mezi hlavní patří známý youtuber a streamer Vikkstar123. „Hráči mohou v klidu streamovat, jak cheatují. Activision s tím nic nedělá,“ popisuje bristký youtuber absurdní situaci ve Warzone.

Dva dny po Vikkstarově videu vydal Activision update ohledně anti cheating programů. „Pro podvodníky napříč Call of Duty a Call of Duty: Warzone máme nulovou toleranci. Naším cílem je bojovat proti těmto hráčům i poskytovatelům cheatů. Dnes jsme zabanovali 60 000 za používání cheating softwaru ve Warzone,“ stojí v oficiálním prohlášení. „Celosvětově jsme rozdali více než 300 000 permabanů.“

„Pro cheating zde není místo. Nasloucháme a nezastavíme se v boji proti cheaterům,“ končí Activision své prohlášení. Doufejme, že nejde jen o prázdná slova a dočkáme se starého dobrého Warzonu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud