26. července 2022 • 19:27

Jankto se může soustředit na fotbalovou kariéru. V esport týmu Sampi bude už jen v roli majitele

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant a majitel esportového týmu Sampi Jakub Jankto přenechává exekutivní roli v organizaci své kolegyni Kláře Ottomanské. Oznámili to na svém twitterovém účtu. Zpráva přichází v době, kdy se spekuluje, že by se Jankto mohl vrátit hrát fotbal do české ligy.



Tým Sampi se v posledních měsících postaral o velké zemětřesení na české esportové scéně. A to zejména angažováním několikamilionové akvizice v podobě vytvoření kompletně nové soupisky tvořené z mladých talentů jako je MATYS nebo savana1 a velezkušeného snipera GuardiaNa, který v minulosti působil v těch nejlepších týmech světa.

„Jakub Jankto předává žezlo. Tým Sampi je od dnešního dne plně v rukou COO Kláry Ottomanské. Majitel týmu se rozhodl předat všechny příslušné kompetence současnému realizačnímu týmu. Jakub tak nebude zasahovat do běžného dění týmu," uvedla organizace Sampi na svém twitterovém účtu. 

Informaci tým Sampi zveřejnil ve chvíli, kdy se spekuluje ve fotbalových kuolárech o možném návratu šikovného záložníka do českých luhů a hájů. Konkrétně se jedná o pražskou Spartu. Jankto je ale odchovanec konkurenční Slavie. Na toto téma řekl nedávno pár slov v internetové talkshow. 

S informacemi o stěhování reprezentačního harcovníka přišel mimo jiné i server iSport.cz. "Sparta? Jsem věrný slávista, hlásil Jankto. Nyní svoje slova koriguje."

Jaký vliv bude mít rozhodnutí Jakuba Jankta na to, upustit od exekutivních povinností v Sampi napoví čas. COO Klára Ottomanská má v esportovém světě bohaté zkušenosti ve vedení organizace by do její strategie mohla přinést svěží vítr. Pro Jakuba Jankta naopak tento krok skýtá možnost více se věnovat své profesionální fotbalové reprezentace. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud