2. ledna 2023 • 13:15

Recenze polohovacího stolu Liftor Up: kdo říkal, že nelze mít zdraví i zábavu?

Autor: Michal Maliarov
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

O problémech se zdravím, především zády a krční páteří, ví hráči své. Stejně jako lidé v kancelářích trávíme za monitorem často spousty hodin denně a udělat si herní doupě co nejpohodlnější se tak stává naprosto stěžejní pro dlouhodobě pevné zdraví. A není to jen o ergonomickém herním křesle. Proto jsem se rozhodli v redakci vyzkoušet polohovací stůl od české firmy Liftor Up, u kterého můžete hrát ve stoje. Jako největší frajeři. 



“Proč bych měl u hraní stát”, ptáte se? Vždyť to není vůbec pohodlné! My pro změnu říkáme “kdo nevyzkoušel, nepochopí”. Možnost každých pár hodin změnit polohu a ulevit tak své páteři dokáže z dlouhodobého hlediska zázraky a díky tomu jsme dokázali přežít i desetihodinové herní maratony bez újmy. Ale popořadě. 

Kvalita nade vše

Hned zkraje musíme pochválit nejen širokou škálu různorodých typů stolů, ale především vysokou míru přizpůsobitelnosti skrze konfigurátor. Náš model Liftor Up jsme si tak mohli nastavit dle potřeb a přání, vybrat vhodný materiál, barvu, tloušťku desky či samotné rozměry. 

Celková konstrukce kombinuje pevný kovový rám o dvou nohách a pevnou desku ze zvoleného materiálu, v tomto případě dřevodřísky, která je příjemná na omak a dostatečně odolná. Montáž je neuvěřitelně jednoduchá, stačí víceméně sestavit základní kostru stolu, na kterou nasadíte samotnou desku a připevníte jeden motor pro ovládání. Návod je přehledný a vystačíte si víceméně jen se šroubovákem. Stůl je elektronicky nastavitelný, takže k desce připevníte pouze kabel, který zapojíte do nedaleké zásuvky. Ten je veden dnem a patřičně schován, takže vám nebude kabeláž viset ze strany a vše je krásně uhlazené. 

_________________________________

Technické parametry

Barva: bílá, šedá, černá

Tloušťka desky: 18, 25, 36 cm

Rozměry desky: 118 x 60, 138 x 65, 160 x 80 cm

Barvy desky: 15 druh

_________________________________

Dvoutlačítkový ovladač je schovaný na přední straně desky a dokáže stůl vysunout v rozmezí 71 až 121 cm rychlostí 25mm/s. Konstrukce je jinak velmi pevná, nikde nic nevrže ani neodstává a kvalita je rozhodně znát. Za celou dobu jsme se stolem neměli žádný problém, ať už z mechanické či elektronické strany věci. Navíc disponuje skvělou stabilitou díky široce postaveným kovovým nohám. 

Proč u hraní stát? 

Možná si říkáte, že je rozdíl mezi kancelářskou prací a hraním videoher. Byl jsem ale překvapen, že i hraní ve stoje je velmi pohodlné a možnost každou hodinu změnit polohu ulevuje jak zádům, tak nohám. Bez tlaku v oblasti kostrče, který přichází od hodiny v rozvaleném stavu na pohovce, navíc dokážete vydržet hrát podstatně déle bez pauzy. A pokud ji už budete potřebovat, po pár vteřinách si tlačítkem stůl zase hodíte do sedící polohy a můžete pokračovat. 

Pokud vám samotný stůl nestačí, je možné si k němu pořídit i "riser", tedy vyvýšený podstavec pod monitor nebo přímo ergonomický držák monitoru, který vám umožní nastavit monitor přesně tak, jak potřebujete. Stejně tak jako řadu dalšího příslušenství, které váš čas trávený u počítače zpříjemní a usnadní.

Psali jsme to na začátku a píšeme to zase. Dokud nevyzkoušíte, nevíte, jak příjemnou změnou pro zdraví polohovací stůl je. Pokud tedy trpíte problémy s páteří, nebo se jednoduše chcete v předstihu postarat o svůj zdravotní stav, doporučujeme o stolech Liftor minimálně uvažovat. Kromě polohovacích možností dostanete domů také skvělou kvalitu za rozumný peníz. 

Hodnocení: 8/10

Polohovací stoly Liftor UpFoto CNC

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud