4. ledna 2023 • 15:33

PRŮZKUM: Pomozte nám analyzovat gamingovou a esportovou komunitu v Česku a Slovensku

Autor: Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemusíte být esportovými fajnšmejkry. Je pro vás kompetitivní hraní španělskou vesnicí? Nevadí. Můžete být ostřílenými gamery nebo si zahrát jen pár hodin týdně. Neváhejte se zapojit do našeho průzkumu.



Kolik hodin týdně hrajete? Šli byste na esportový event? Sledujete vůbec českou nebo zahraniční kompetetivní scénu? Tyhle a mnohé další otázky jsme si pro vás připravili v rámci průzkumu, jehož účelem je zmapovat ekosystém esportu a gamingu v Česku a na Slovensku. 

KLIKNĚTE PRO ZAPOJENÍ DO PRŮZKUMU

Sazka eLEAGUE lištaFoto Sazka eLEAGUE

Zajímavá data ze světa 

Esport je fenomén, který každým rokem roste ekonomicky i komunitně. Základna fanoušků se pohybuje v desítkách milionů lidí po celém světě. Velký boom zažívá esport nejen v Evropě, Severní Americe a v asijských zemích, ale třeba i v Brazílii. 

Nejsledovanějším turnajem za rok 2022 bylo Mistrovství světa (Worlds) v herním titulu League of Legends. Finálová část Worlds se konala v USA v obřích arénách pro desetitisíce fanoušků. Nejatraktivnější zápasy sledovalo v peaku až 5,1 milionu diváků. 

PGL Major v Antverpách v herním titulu Counter-Strike přilákal dvacetitisícové návštěvy a v prize money rozdal milion dolarů. V peaku jej sledovalo přes 2 miliony diváků. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud