Karel Häring
30. července 2013 • 11:00

GAMBRINUS FANLIGA: Černí koně zatím spí, píše expert Sportu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slavia - Baník: Tanko tvrdě dojel Holeše, po zásahu VAR dostal červenou kartu!
SESTŘIH: Jablonec - Karviná 3:2. Obrat v závěru, rozhodl Náprstek
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moc rád bych hned v úvodu ješitně připomněl svou páteční radu, a sice změnit rozestavení na 3-4-3, případně 3-5-2, protože padá hodně gólů a čistých kont je málo. Jenže vzhledem k mému mizernému bodovému zisku (ano, možné je použít i adjektivum „trapnému“) není zrovna ideální příležitost na honění ega.



Patřím těm, které re-start soutěže od nuly zdrtil silou měnové reformy z roku 1953. Ano, vypadl jsem z horních deseti tisíc. Bolí to. Stejně jako to, že zatímco v prvním kole jsem se dostal na 74 bodů, ve druhém jen 28...

Důvod nízké hodnoty? Především dva kluby, které měly patřit na špici tabulky, a hlavně střílet góly, zatím tápou: Jablonec a Mladá Boleslav. Severočeši zatím vstřelili jediný gól.

Na rozdíl od jejích jižnějších sousedů aspoň udrželi jednou čisté konto. Štajner a spol. nedokázali ani to.

Ale zatím není důvod propadat panice, navíc oba týmy teď hrají doma, Jablonec se Slováckem a Bolka s Libercem (může být po poháru unavený). Případné důsledky z dalších nevydařených výsledků vyvodíme spolu se Spartou v druhé polovině srpna...

Jinak úvodní dvě kola potvrdila, že se vyplácí sázet na forvardy, na něž hraje jejich tým (Pospěch, Rabušic, Lafata), vysokou pořizovací cenu si získanými body uhájili i plzeňští Darida s Procházkou.

A mimochodem nejčastěji vybraným hráčem do sestavy je ten nejdražší – David Lafata (7842x).

Sestava 2. kola Gambrinus Fanligy podle získaných bodůFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud