15. dubna 2022 • 18:24

Pravděpodobné sestavy: Sparta hostí Slovácko, Baník poprvé pod Galáskem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší fotbalová liga pokračuje devětadvacátým kolem a s ní i oblíbená Sazka Fantasy! Třetí Spartu doma čeká nelehký souboj s dobře hrajícím Slvoáckem. Plzeň, které v posledních kolech dochází dech, doma přivítá trápící se Baník, který ovšem přijede s novým hlavním trenérem. Podívej se na pravděpodobné sestavy, vytvoř si na Sazka Fantasy vlastní tým z reálných hráčů, sbírej body podle jejich výkonů a hraj o 150 tisíc korun!



Oba celky mají aktuálně skvělou formu, když v posledních pěti kolech posbíraly shodně 13 bodů z 15 možných. Sparta je o něco lepší v produktivitě a má výhodu domácího prostředí, jenže na podzim v Uherském Hradišti zcela vyhořela, když podlehla Slovácku 0:4 a lidově řečeno si ani „neškrtla“. V duel sousedů v tabulce se nabízí remíza. Vyniknout by znovu mohl produktivní Adam Hložek (12,4 milionu).

Hosté jsou před koncem základní části v krizi, mužstvo nevyhrálo 5krát po sobě, klub mění trenéra, tým se „ztratil“ v koncovce. Aby toho nebylo málo, vážné zranění utrpěl Svozil, který si přetrhl přední zkřížený vaz. Slezský klub má navíc z Plzně dlouhodobě komplex, naposledy Viktorii porazil v roce 2009! Západočeši si naopak ve Štruncových sadech věří, bilance 12 – 2 – 0 není náhodná. V případě domácích se vyplatí vsadit na brankáře Jindřicha Staňka (9,8 milionu) či někoho z obrany. Lukáš Hejda (9,9 milionu) kromě spolehlivosti v defenzivě může i rozhodnout těsný zápas.

Šance hostů na záchranu jsou s každým kolem menší a menší. Poslední tým F:L před týdnem prohrál na Slovácku 1:3, na barážové příčky tak ztrácí dvě kola před koncem základní části 7 bodů. Liberec dokázal porazit Karvinou na podzim 2:1, doma bude také alespoň o jednu branku lepší. Do sestavy se vrací Christ Tiéhi (7,6 milionu), v minulém kole příjemně překvapil brankář Olivier Vliegen (8,8 milionu)

Pražský klub je na cizích hřištích druhým nejhorším týmem v soutěži. Jihočeši jsou naopak doma podle zisku bodů pátí nejlepší, když urvali 27 bodů. Budějovice na svém hřišti porazily Bohemians dvakrát po sobě a do utkání jdou jako papírový favorit. Hosté jsou pod tlakem záchranářských prací, a to se hraje vždy špatně. Domácí naopak budou mít v případě výhry klid. Gólem nebo asistencí by se mohl zapsal Ondřej Mihálik (9,5 milionu).

Slavia umí na Jablonec zahrát, z posledních 8 vzájemných duelů vyhrála hned 7krát. Hosté sice mají v nohách čtvrteční duel s Feyenoordem, kádr mužstva je ale široký. Slavia nastřílela v probíhajícím ročníku F:L o 45 branek víc než Jablonec, což je obrovský rozdíl. Domácí jsou nejméně produktivní v celé lize (21 gólů), hosté ke všemu v soutěži inkasovali jen 18 branek. Navrátilec po zranění Lukáš Provod (10,4 milionu) v týdnu odpočíval a proti Jablonci bude hrát s chutí.

Oba celky dělí v tabulce jen dva body, což slibuje vyrovnanou podívanou. Jak Hradec, tak Sigma navíc patří mezi pilné sběratele nerozhodných výsledků. Nováček soutěže dělil body už 12krát, Olomouc remizovala v probíhajícím ročníku 10krát. Lepší v tomto ukazateli je už jen Jablonec. Smírem skončil i podzimní vzájemný duel (2:2), remíza by tentokrát nikoho nepřekvapila. V takovém zápase se těžko vybírá jednotlivec.

Jedenáctý Zlín bojuje o šanci prodrat se do první desítky a vyhnout se bojům o záchranu. V domácím prostředí tak bude hrát mužstvo na vítězství, a tudíž i ofenzivně. V posledních pěti ligových zápasech Zlína se gólově prosadily oba celky (1:1, 2:2, 4:1, 1:2, 1:2), a to by mělo platit i tentokrát. Boleslav je útočně laděný celek s lepší produktivitou, než jakou disponují domácí. Vzhledem k tomu je třeba volit útočně laděné hráče. Nabízí se Vukadin Vukadinovič (10,4 milionu) či Ewerton (11,1 milionu).

Pardubice v jarní části F:L ještě nevyhrály, v 9 zápasech 5krát prohrály a 4krát remizovaly. Defenziva týmu i nadále nefunguje, 4 branky od Slavie v minulém kole to jen potvrzují. Severočeši se naopak zvedli, proti Východočechům budou mít k dispozici produktivní tandem Václav Sejk (7,5 milionu)Jan Fortelný (7,6 milionu). Teplicím ale bude chybět klíčový stoper Tijani, gólově se tak prosadí oba týmy. 

Nejlepší jedenáctka uplynulého týdne Sazka Fantasy.

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud