13. listopadu 2014 • 18:08

50 tisíc pokuta a zavřené sektory. Komise potrestala Plzeň za výtržnosti

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala Viktorii Plzeň za výtržnosti v ligovém zápase s pražskou Spartou pokutou 50 tisíc korun. Západočeský klub má zároveň na dvě soutěžní utkání uzavřeny sektory za jednou z branek, kde sídlí "kotel" nejvěrnějších fanoušků.



Plzeňští tak přijdou o podporu nejhlasitějších příznivců v nadcházející odvetě osmifinále Poháru FAČR s Hradcem Králové a v posledním domácím podzimním ligovém utkání s Bohemians Praha 1905.

Viktoria pyká za to, že během zápasu 13. ligového kola se Spartou došlo v plzeňském "kotli" k opakovanému použití zakázané pyrotechniky. Kvůli kouři z dýmovnic muselo být utkání hned třikrát přerušeno. Plzeň ve šlágru podzimu zvítězila 2:0.

Západočeský celek už na začátku minulého týdne avizoval, že podá trestní oznámení na neznámého pachatele a hodlá pokutu od výtržníků vymáhat. Díky novému kamerovému systému v Doosan areně klub rychle určil tváře čtyř viníků, kteří způsobili přerušení.

Disciplinárka dnes rovněž potrestala druholigovou Opavu pokutou 20 tisíc korun za události v utkání se Zlínem. O polovinu nižší částku musí zaplatit Vlašim po zápase s Žižkovem. Komise také zahájila řízení s Duklou a Slavií po jejich vzájemném ligovém souboji.

V rámci běžné agendy zastavila disciplinárka činnost na dvě ligová utkání argentinskému záložníkovi Slavie Aldu Baézovi za osm žlutých karet, což pro něj znamená předčasný konec podzimní sezony. O polovinu nižší trest za čtyři žluté karty si odpykají tepličtí David Jablonský s Tomášem Vondráškem, liberecký Jiří Pimpara, Matěj Hanousek z Dukly Praha a mladoboleslavský Jan Kysela.

V druhé lize po osmi žlutých kartách nebude hrát dvě kola znojemský Libor Žondra, za čtyři napomínání si jeden zápas odpočinou jeho spoluhráči Todor Jonov s Martinem Hudcem, karvinský Lukáš Budínský, olomoucký Michal Vepřek, zlínský Lukáš Pazdera a třinecký Martin Motyčka.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud