8. května 2015 • 14:00

Koubek před Spartou: Byla velká hloupost říkat, že už máme titul

Autor: pj, jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přímý přenos na iSport.cz | SOBOTA 19.15 Ligu vedli o šest bodů a fotbalová veřejnost byla přesvědčena, že už o titul nepřijde. To však plzeňský kouč Miroslav Koubek označil za velkou hloupost. Před zápasem jara na Spartě mluví o křehkosti náskoku a zdůrazňuje, že ani sobotní superšlágr o ničem nerozhodne.



"Zápas se Spartou je významný, takhle ho připravily události. Vždycky jsem říkal, že pětibodový nebo šestibodový náskok je křehký. Musel jsem se smát tomu, když někdo říkal, že už je pomalu rozhodnuto. To byla velká hloupost. V jednom našem zaváhání se křehkost projevila," řekl Miroslav Koubek.

Ano, jeho svěřenci mohli mířit na Letnou v ještě lepším postavení, nicméně tříbodový náskok a výhra 2:0 z prvního vzájemného utkání i tak staví Plzeň před sobotním tahákem na Spartě do velmi výhodné pozice.

RENTGEN: Boj o titul i LM! Jaké jsou nejsilnější zbraně Sparty a Plzně?
Video se připravuje ...

"Naše vítězství by byl velký krok k titulu," ví obránce Viktorie Václav Procházka. "Sobotní utkání určitě hodně napoví, v tom je důležité. Ale ještě nás pak čekají další tři kola, takže určitě ještě nerozhodne. Kdo by si myslel opak, nechoval by se pokorně," doplnil Koubek s tím, že motivací Plzně je, aby bodový náskok měla před Spartou i po klíčovém duelu.

Podobná slova použil také obránce David Limberský, podle nějž je minimálním cílem Viktorie svůj náskok udržet. To by jinými slovy mohlo znamenat, že spokojenost zavládne na západě Čech i po nerozhodném výsledku.

"Už nesmíme myslet na zaváhání s Teplicemi či Mladou Boleslaví. Takové zápasy mohly a asi i měly přijít, sezona je dlouhá. Od toho jsme nějaký náskok měli, pořád nějaký máme. V našich silách je, abychom sezonu dohráli tak, jak je to teď. To znamená, abychom byli první," věří Procházka.

ŠLÁGR KOLA: Jací hráči nejvíc promluví do zápasu Sparty s Plzní?
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav zase mohla aktuálnímu u lídrovi pomoci v posledním kole, kdy Spartu hodně prověřila, ale nakonec s ní padla 2:3. "Nemůžeme - spoléhat na pomoc oc jiných týmů, i když tam zrovna ke ztrátě bylo docela blízko. Sami si to chceme uhrát, to je to nejlepší, co může nastat," naznačil plzeňský stoper, že se svým týmem spoléhá hlavně na vlastní schopnosti.

Ty Západočeši ukázali v podzimním mači proti soupeři z Letné, kdy doma herně dominovali a vyhráli 2:0. Právě vzájemné zápasy mohou hrát důležitou roli. Proto i kdyby Plzeň v sobotu v Praze padla o jeden gól, bude je mít stále lepší.

"Jsme rádi, že jsme první zápas u uhráli. Ale že bychom v tom viděli nějakou výhod výhodu, to by asi bylo i špatně," nechtěl Procházka nyní hodnotit, jak cenná podzimní dvougólová výhra je. "Nebudeme ustupovat od naší hry, ale budeme chtít hrát stejně aktivně jako na podzim," slíbil obránce, že nejproduktivnější celek ligy v sobotu dostojí své ofenzivní pověsti.

Očekávaný souboj začíná V SOBOTU na Letné v 19.15 a vy ho můžete v přímém přenosu sledovat na iSport.cz, ať už přímo na webu (stream sledujte zdarma a bez registrace) či na mobilních zařízeních v aplikaci iSport Synot liga.

Zde sledujte LIVE přímý přenos Sparta - Plzeň (sobota, 19.15) »

Kompletní přehled 27. kola najdete zde »

Trenér Ščasný proti Plzni uvažuje nad změnou rozestavení
Video se připravuje ...
Sparta se chystá na Plzeň. Titul jim nenecháme, burcují hráči
Video se připravuje ...
Lafata před Plzní: Vzájemnou bilanci neřeším, chci vyhrát
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud