Jonáš Bartoš
31. května 2015 • 10:40

Rakeťák Holenda vystřihl exkluzivní nůžky. Gól roku, chválil Koubek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fanoušci v Plzni si ho zamilovali. Jan „Johny“ Holenda je jedním ze symbolů západočeského titulu. Potetovaný útočník si nejlepší utkání v červenomodrém dresu schoval do posledního jarního kola. Příbram pomohl zničit dvěma góly, ten klíčový na 3:2 vystřihl parádními nůžkami. „Spoluhráči se hodně divili,“ culil se 29letý bijec.



František Rajtoral nacentroval, Holenda se ve vápně odpoutal od obránce a zády k brance se pověsil do vzduchu. Míč zapadl do sítě, nádherný gól! Plzeň šla do vedení 3:2, šlo o vítězný zásah utkání. Třeba Pavel Horváth měl takovou radost, že ze střídačky v teplákovce vyběhl obejmout svého parťáka a dostal za to žlutou kartu.

Plzeň - Příbram: Parádní nůžky Jana Holendy na 3:2
Video se připravuje ...

„Měl jsem hroznou radost, že to Honza takhle trefil. Moc mu držím palce, protože to tady neměl jednoduché. Ale v Plzni se prosadil, dneska dal dva góly, mohl vstřelit i hattrick. Jeho druhý gól byla krásná trefa, která mě vyhecovala až k běhu na třicet metrů. Musel jsem mu pogratulovat,“ rozplývala se plzeňská legenda.

Velkou radost měl i samotný střelec. „Hezký gól to byl, jestli životní, to nevím. Ještě nekončím s fotbalem a doufám, že nějaké branky přidám,“ komentoval precizní nůžky důrazný forvard. „Tohle trénovat nemusím, na to mám dostatečnou kvalitu,“ usmíval se.

Co říkal na velkou radost svých spoluhráčů? „Byli sami překvapení, že jsem byl schopný dát takový gól. Z jejich očí a úsměvů byl vidět jednoznačný údiv,“ přiznal. Pro Holendu šlo v zápase o zásah číslo dvě, už v prvním poločase srovnával hlavou na 1:1 po přesném centru Kovaříka. „Honza se na mě podíval, v podstatě jsem to neměl moc těžké. Podařilo se mi to umístit, brankář to nemohl chytit.“

Plzeň - Příbram: Gól Jana Holendy na 1:1
Video se připravuje ...

Z náhradníka miláčkem publika

Málokdo čekal, že si v nabité plzeňské konkurenci vůbec zahraje. Jenže Jan Holenda poctivě pracoval a trenéra Koubka přesvědčil, že si šanci zaslouží. V závěru sezony dostával přednost i před Aidinem Mahmutovičem a v posledním kole s Příbramí se stal hlavním hrdinou večera.

„S Aidinem (Mahmutovičem) se dobře doplňují, ostatním útočníkům na jaře nedali šanci. Myslím, že jeho branka bude kandidovat na gól roku,“ pochválil 29letého útočníka plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Z Holendy, kterému nikdo neřekne jinak než „Johny“, se stal nečekaný miláček plzeňského publika. Hráč, který měl původně zápasy sledovat spíš ze střídačky, se prosadil do základní sestavy a na jaře střílel důležité branky. Trefil se proti Slavii, Spartě a v závěru dvakrát proti Příbrami.

Holendovy výkony ocenilo i klubové vedení, které si služby důrazného forvarda pojistilo až do června 2017. „Tým tady je jeden z nejlepších, kde jsem v dosavadní kariéře hrál. Jsem tady spokojený, všechno je báječné,“ netajil nadšený střelec.

Už při zápase několikrát od fanoušků poslouchal pokřik podle písně Těžkého Pokondru Rakeťák. Stejným songem odměňují sparťané svého kapitána Davida Lafatu . Letenští už svého kanonýra našli, po jarní části svého hlavního střelce a útočnou hvězdu evidentně objevili i v mistrovském celku.

Holenda: Nůžky nemusím trénovat, na to mám dostatečnou kvalitu
Video se připravuje ...

Dojatý Horváth: Předklonil jsem se, aby nebyly vidět slzy
Video se připravuje ...

Koubek po titulu Plzně: Máme silný a univerzální kádr
Video se připravuje ...

Jan Kovařík (vlevo) a Ondřej Vaněk (vpravo) se vrhají na střelce plzeňského gólu Jana Holendu
Jan Kovařík (vlevo) a Ondřej Vaněk (vpravo) se vrhají na střelce plzeňského gólu Jana Holendu

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Příbram 5:2
Video se připravuje ...

Pavel Horváth to rozjel při oslavách. Zpíval Kabáty
Video se připravuje ...

Koubek se odvázal na pódiu. A pak ho imitoval brankář Bolek
Video se připravuje ...

Takhle tančí mistři. Jak nastoupili Horváth a spol. na pódium?
Video se připravuje ...

Plzeň - Příbram: Oslavy Plzně na stadionu a předání poháru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud