Jakub Dvořák
20. září 2015 • 20:34

Sólo z půlky a parádní lob! Lafata pochopil Dočkalovu lest

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přesně tohle naše liga potřebuje. Parádní kousky, které zvednou fanoušky ze sedadel. Sparťanský záložník Bořek Dočkal to v utkání proti Olomouci předvedl naprosto ukázkově. Na půlce si vzal míč a jako uragán ho dovezl až do sítě. Soupeře přitom obsadil do role komparzistů. „Ani si teď nevybavím svoje hezké góly, spíš půjde o nějaké střely zdálky, ale tenhle k nim určitě patří,“ usmíval se sparťanský záložník po utkání.



O Dočkalovi se ví, že umí střílet branky, avšak takovou parádu na Letné dlouho neviděli. Na jeho sólo, po kterém vyšachoval čtyři hráče Sigmy a vychutnal si brankáře Buchtu, se bude vzpomínat ještě dlouho.

Vše se seběhlo v 74. minutě, kdy už domácí vedli 3:0 a v poklidu kontrolovali výsledek. Dočkal svojí samostatnou akcí ještě víc rozbouřil letenské publikum.

Ve středu hřiště převzal přihrávku a s míčem si to namířil čelem přímo k brance. Ze dvou bránících hráčů Sigmy udělal tréninkové panáky a pokračoval dál. Když se proti němu vydali další dva protivníci, píchl si míč kolem nich a s přispěním spoluhráče Davida Lafaty , který zmátl obránce, se rázem objevil sám před olomouckým brankářem. Diváci explodovali nadšením. Dočkala doslova hnali kupředu. Ten celou akci vyšperkoval chytrým lobem, na který Miloš Buchta nestačil zareagovat.

Sparta - Olomouc: Sólo Bořka Dočkala a gól na 4:0
Video se připravuje ...

„Viděl jsem prostor před sebou, tak jsem toho využil, navíc mě David Lafata skvěle pochopil. Byli tam tři statičtí hráči, dva soupeři a Lafy a já byl jediný v pohybu. Věděl jsem, že mezi nimi neprojdu, proto jsem dal jako by přihrávku, ale Lafy to pochopil a pustil to,“ vysvětloval pohlednou akci po utkání autor dvou branek.

Nad jeho gólem se rozplýval i trenér Zdeněk Ščasný, který reprezentačního záložníka vychvaloval na pozápasové tiskové konferenci. „To bylo nádherný. Bořek to udělal skvěle, to zrychlení ze středu hřiště ať už přihrávkou nebo pohybem má úžasný,“ lebedil si sparťanský trenér.

„Byl to záměr,“ dodal ještě Dočkal, který svoji druhou trefu do sítě Sigmy řadí mezi své nejhezčí branky. „ Ani si je teď nevybavím, spíš půjde o nějaké střely zdálky, ale tenhle k nim bude určitě patřit,“ usmíval se šestadvacetiletý záložník. Proti Olomouci ještě vstřelil gól z pokutového kopu, ve 36. minutě zvyšoval na 3:0.

V aktuálním ligovém ročníku má na kontě už pět branek.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Olomouc 4:0
Video se připravuje ...

Sparta - Olomouc: Faul na Ladislava Krejčího a penalta Bořka Dočkala na 3:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud