Jan Podroužek
26. září 2015 • 19:01

Pilíkův HATTRICK! Takových hráčů si musíme vážit, tvrdí kouč Příbrami

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říkat mu hrdina, to nemá cenu. Neslyšel by na to, nezajímalo by ho to. Spíš ho tak popíchnout. Tomáš Pilík je pořád za nejmladšího střelce v historii české ligy. Prosadil se před deseti lety, když mu bylo šestnáct a sedm měsíců. Proto je trošku div, že to, co se mu proti Jihlavě povedlo, na sebe nechalo čekat tak dlouho. Pilík dal svůj první hattrick v nejvyšší soutěži a Příbram nasměroval za výhrou 4:1 nad Vysočinou.



„Trochu paradox to je, vždyť já v lize nikdy nedal v zápase ani dva góly. Takže už když jsem měl proti Jihlavě dvě branky, bylo to pro mě dost nezvyklé,“ přiznal 26letý záložník.

Je zvyklý, že za celou sezonu dá tak tři čtyři branky. Víc ne. A teď to zvládl za jeden zápas. Za 38 minut, přesněji řečeno.

„I kluci mi o poločase říkali, ať jdu po hattricku. A pak se to ke mně odrazilo, nebyla to ani tolik síla, ale říkal jsem si, že to zkusím z dvaceti vystřelit,“ vyprávěl o klíčové ráně.

RYCHLÝ SESTŘIH: Příbram - Jihlava 4:1
Video se připravuje ...

„Oni špatně rozehráli a byli dost roztažení, takže jsem měl čas. Soustředil jsem se, abych měl dobře postavenou stojnou nohu. Trefil jsem to čistě, myslím, že brankář ani neměl moc šancí.“

Pilík tím jen potvrdil svou velmi dobrou formu. Zápas co zápas opora Příbrami, ve svých 26 letech už brzy dospěje na dvě stě ligových startů.

„Je to naprosto klíčový hráč. Jeho výkonnost je dlouhodobě nadstandardní, na nic se nikdy nevymlouvá, nemarodí, netrápí ho zranění. Nebrání se kritice, přijme ji, je to naprosto charakterní člověk. Takových hráčů si musíme vážit,“ pochválil svého svěřence kouč Pavel Tobiáš.

To jistě, ještě když vystřílí týmu famózní show tři body.

Příbram - Jihlava: Gól Tomáše Pilíka na 4:0
Video se připravuje ...

Příbram - Jihlava: Gól Tomáše Pilíka na 3:0
Video se připravuje ...

Příbram - Jihlava: Gól Tomáše Pilíka na 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud