Tomáš Podvín
16. ledna 2016 • 14:05

Slovák Mihalík hrál poprvé za Slavii. Pomohl ke gólu a řešil zápisné

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Slavii je teprve dva dny, přesto už má za sebou premiéru na hřišti. Slovenský mládežnický reprezentant Jaroslav Mihalík si zahrál poločas proti Chrudimi (2:0) a hned výrazně pomohl k prvnímu gólu svého týmu. Jedenadvacetiletý fotbalista, který do pražského klubu přišel ze Žiliny, své nové spoluhráče teprve poznává.



„Byl to můj první zápas, zatím se s kluky seznamuju. Přišel jsem před dvěma dny, včera jsem měl lékařskou prohlídku,“ popisoval po svém prvním utkání v červenobílém dresu Mihalík.

Jako každého nováčka ho kromě formalit čeká zápisné. „Přišel jsem do kabiny, podal jsem ostatním ruku a hned jsem dostal kapitánskou pásku, takže to budu muset zaplatit. Jablo (obránce Tomáš Jablonský) říkal, že je to pět tisíc, tak doufám, že českých,“ usmíval se.

Mihalík odehrál svou porci minut na pozici pravého křídla, což pro něj byla malá změna. „V Žilině jsem hrál na levé straně zálohy. Nevím, jestli mě trenér Uhrin bude chtít dávat napravo, ale je mi to v podstatě jedno. O systému a taktických věcech jsme se ještě nebavili,“ tvrdila slovenská posila.

Mihalík dal přednost Slavii před Tureckem. Těším se na Prahu, říká
Video se připravuje ...

Jedenadvacetiletého fotbalistu nyní kromě dřiny čeká pořádné seznámení s novým týmem. „Z hráčů znám pouze Tomáše Jablonského, který působil ve Slovanu,“ prozradil. Přesto hned ve svém prvním utkání pomohl k úvodní brance Slavie. „Mohl jsem dát gól už já, ale jsem rád, že to doklepl můj spoluhráč,“ vrátil se ke gólové situaci z prvního poločasu.

Mihalík je již osmou posilou Slavie, velké konkurence se ale nebojí. „Přišel jsem s tím, že se musím prosadit, i když to nebude lehké. Ale porvu se o to,“ řekl odhodlaně.

Slovenský fotbalista moc dobře ví, čím si Slavia v posledních letech prošla. „Co Slavii znám, byl to vždy velký klub. Potom jsem slyšel, že tam nebyly peníze a klub šel dolů. Ale nyní, když jsem přišel, tak jsme se s vedením bavili, že chceme vrátit Slavii tam, kde byla dříve,“ tvrdil.

Slavii Mihalík upřednostnil před jinými nabídkami. „Měl jsem ještě nabídky z Turecka, ale Slavia byla pro mě nejlepší krok. Není tu jazyková bariéra,“ pochvaloval si.

Jaroslav Mihalík v dresu Slavie.
Jaroslav Mihalík v dresu Slavie.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud