Stanislav Hrabě
20. července 2016 • 10:54

Posila Slavie Van Kessel? Je to rychlík, kličky nečekejte, tvrdí experti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemský útočník Gino van Kessel stál balík. Když se stěhoval z Trenčína do pražského Edenu, kasu Slavie opustilo dobrovolně 35 milionů korun, což z Nizozemce udělalo nejdražší posilu české nejvyšší soutěže. Fanoušci, a nejen ti z Edenu, okamžitě začali spekulovat, zda se obchod vyplatí a co je reprezentant exotického ostrova Curacao v Malých Antilách skutečně taková trefa, jak ho vedení Slavie Praha prezentuje. „Je neskutečně rychlý,“ shodují se všichni. Fotbal však není disciplína Usaina Bolta, vyžaduje i jiné vlastnosti.



Vedení Slavie Praha otevřelo zlatým klíčkem klubovou pokladničku a vysypalo z ní 35 milionů korun. Za tenhle ranec koupilo jediného hráče: nizozemského útočníka Gino van Kessela od slovenského mistra AS Trenčín.

„Předně musím zdůraznit, že je to nejrychlejší hráč, který se kdy představil ve slovenské lize,“ začíná Van Kesselovu charakteristiku hráčský agent Branislav Jasurek. „Každému snadno uteče,“ souhlasí český trenér František Šturma, který vedl na podzim 2015 klub Zemplín Michalovce a Van Kessela poznal ve slovenské lize. Oba se shodují, že rychlost je nevyšší přednost nizozemského legionáře.

„Je také gólový,“ upozorňuje Šturma na další přednost, která ale fanoušky zajímá nejvíc. Ostatně královská koruna nejlepšího střelce slovenské ligy ročníku 2015/2016 se 17 zásahy vše dokládá.

„Nic moc nekomplikuje, obhodí si hráče a jde. Dokáže využít volný prostor a šance moc nezahazuje,“ pokračuje Šturma. „Ale obejití protihráče, klička, vítězné souboje jeden na jednoho, to od něj moc nečekejte,“ nachází první nedostatek Jasurek. „On těží ze své rychlosti.“

Van Kessel: V Trenčíně jsem odehrál skoro vše. Snad to ve Slavii bude stejné
Video se připravuje ...

Dá se ubránit? Michalovce skončily v uplynulém ročníku na předposledním místě, jen tak tak unikly sestupu. Český trenér vedl tým pouze na podzim, proti Trenčínu dvakrát, v obou případech mistrovi podlehl 0:1 a 0:2. „Ale Van Kessel nám gól nedal!“ zdůrazňuje Šturma.

Měl na něj možná recept - otrávit ho. „Zdvojovali jsme ho, nepouštěli do hry, přidali i důraz,“ prozrazuje. „Jako mladý nezkušený kluk je i psychicky labilnější, tak jsme se mu snažili hru znechutit,“ popisuje. Van Kessel sice neskóroval, ale k bodům taktika nevedla. „A tohle na něj zkoušely i jiné týmy, a přesto nastřílel sedmnáct gólů,“ netvrdí Šturma, že vymyslel účinnou taktiku.

Van Kessel není typický hrotový útočník, nabíhá zprava i zleva. „Zvládá obě strany,“ říká Jasurek. K proniknutí do evropské třídy mu chybí i větší zapojení do defenzivy. „Ne že by se mu nechtělo, ale není to jeho doména,“ odhaluje hráčský agent. „Je mladý, ještě se může vyvíjet a zlepšovat,“ ponechává mu budoucnost Šturma. „Slavia udělala dobře, když ho koupila!“

GINO RONALD VAN KESSEL
Narozen:
9. března 1993 (23 let)
Výška/váha: 185 cm/83 kg
Klub: Slavia Praha
Pozice: útočník
Hráčská kariéra: Kolping Boys (1999-2004), SV Vrone (20042006), SC Telstar (2006-2008), AZ Alkmaar (2008-2012), Ajax Amsterdam (2012-2013), Almere City (2013), AS Trenčín (2013-2014), AC Arles-Avignon (2014), AS Trenčín (2015-2016).
Úspěchy: mistr Slovenska 2014/2015 a 2015/2016, vítěz Slovenského poháru 2015 a 2016, nejlepší střelec slovenské ligy 2015/2016 se 17 góly.

Lekce pro Fataie a Schicka. Řádil proti nim Nizozemec z Trenčína
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Dvě letní posily Slavie Gino van Kessel a Dušan Švento
Dvě letní posily Slavie Gino van Kessel a Dušan Švento

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud