31. července 2016 • 04:55

2:0 po půli? Nejhorší výsledek, vtipkovala Sparta. Pak se bála o výhru

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tu hlášku zná snad každý. Slavný výrok trenéra Josef Csaplára, že vést v poločase 2:0 je ten nejhorší výsledek, koluje ve fotbalovém prostředí už mnoho let. V neděli jeho platnost na vlastní kůži pocítila i Sparta. Nad Slováckem vedla po prvním části rozdílem dvou branek. A na svém účtu na Twitteru navíc vtipně přidala příspěvek upozorňující právě na Csaplárovo konstatování. V závěru utkání jí však tolik do smíchu nebylo. Slovácko se totiž dokázalo vrátit zpátky do hry a k vyrovnání na 3:3 chyběl Jaroslavu Divišovi opravdu jen kousek, když za stavu 2:3 trefil tyč sparťanské branky.



Po prvním poločase to vypadalo na hladký průběh. Sparta nad Slováckem vedla poklidně 2:0 a směřovala úvodní ligový zápas za vítězstvím. Během poločasové přestávky si na svůj účet na Twitteru přidala úsměvný příspěvek. „2:0. Slovy klasika, nejhorší možný poločasový výsledek.“ V tu chvíli ještě zástupci Letenských netušili, jak blízko pravdy jsou.

Snížení přišlo už v 53. minutě, kdy se prosadil Jaroslav Diviš. Následně sice zvýšil Tiémoko Konaté na 3:1, ale hosté znovu udeřili. V 70. minutě přidal druhý gól v utkání opět Jaroslav Diviš. A Sparta se bála o výsledek. Pohoda z první půle byla pryč.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slovácko 3:2. Hosté hrozili favoritovi až do konce
Video se připravuje ...

Nejvíce domácím hráčům muselo zatrnout v 79. minutě, kdy byl Diviš blízko hattricku. Jeho centrovaný pokus doplachtil na tyč Bičíkovy branky. Nakonec si však mohli oddechnout. Utkání dovedli do vítězného konce.

Sparta - Slovácko: Diviš střelou přes hlavu trefil břevno
Video se připravuje ...

Trenér Zdeněk Ščasný však nebyl po zápase vůbec nadšený. „Pokračujeme v tom, co bylo. Nepředvedli jsme celých 90 minut konstantní výkon. Tak to prostě je. Přitom dnes jsme si to těžký udělali sami,“ zlobil se.

Přidal se i kapitán Bořek Dočkal . „Byly tam příležitosti, které měly skončit našim gólem, místo toho jsme si nechali dát dva strašné góly, které ve zbytku sezony rozhodně nemůžeme dostávat.“

Přesto podle něho převažují ve sparťanské kabině radostné pocity z výhry. „Je to tím, že tři body jsou základ, proč jsme do toho zápasu šli. Na druhou stranu je potřeba si říct, že jsme ho mohli dohrát lépe,“ vysvětloval Dočkal po utkání.

Ve středu čeká Spartu odveta 3. předkola Ligy mistrů na horké rumunské půdě proti Steaue Bukurešť. Zopakovat podobný výpadek potřetí, si Pražané rozhodně nemohou dovolit. Ví to i trenér Ščasný. „Doufám, že ve středu to bude už lepší, než ten první zápas a hlavně ta druhá půle,“ zdůraznil kouč Letenských.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud