Jan Vacek
10. ledna 2017 • 19:15

Placírka, nárt, Rosický je přesný jako stroj. Trénoval už i s míčem

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | Znovu po čtyřiadvaceti hodinách vyběhl na trávník ve španělské Marbelle. Záložník Sparty Tomáš Rosický v úterý odpoledne absolvoval další tréninkovou jednotku přímo na hřišti, oproti pondělku se zase posunul o kus dál. Ke cvikům na výdrž a sílu si totiž nově přibral i balon.



V pondělí ještě byl pro Rosického míč tabu. Až na jedinou výjimku, kdy si vyměnil přihrávku se spoluhráčem Lukášem Marečkem , se k němu pořádně nedostal. Věnoval se výhradně kondičním a koordinačním cvičením, ve svém prvním ostřejším tréninku v rámci zimní přípravy navíc potřeboval zjistit, jak jeho kotníky zareagují na kopačky.

Rosický už maká s míčem! Podívejte se, jak cvičí pravačku i levačku
Video se připravuje ...

Úterní dopolední trénink bývalý hráč Arsenalu znovu vynechal, místo na hřiště zamířil do posilovny. Odpoledne už ale na trávníku nechyběl. Po důkladné masáži lýtek a krátkém protažení přišla na řadu práce s míčem. Kondiční trenér Tomáš Malý ho vyhazoval do vzduchu, Rosický střídavě levou a pravou nohou vracel. Nejprve placírkou, potom i nártem. Jednou mu míč po zásahu pravačkou trochu ulétl, jinak to ovšem byly strojově přesné balony přímo do rukou trenéra.

Následovalo další nabírání fyzické kondice. Výběhy kolem hřiště, cviky na zrychlení kroku i prostorovou orientaci, tím vším si Rosický v úterý odpoledne prošel. A znovu bylo na jeho tváři znát, jak si pobyt na zeleném pažitu užívá. „Je to fajn, Tomáš má dobrou náladu, prohodí pár forků. To je signál, že jde všechno správným směrem,“ kvituje útočník Václav Kadlec.

Zelenku naštvala Sparta kvůli Rosickému: Neměli dělat z lidí blbce! - čtěte ZDE »

Bývalý záložník Sparty Lukáš Zelenka na turnaji internacionálů Bývalý záložník Sparty Lukáš Zelenka na turnaji internacionálůFoto Barbora Reichová (deník Sport)

Ve čtvrtek Spartu čeká úvodní přípravný duel proti Freiburgu. Je vyloučeno, že by do něj Rosický nastoupil. Na druhém soustředění, které Letenští absolvují na přelomu ledna a února, už by ale do hry zasáhnout mohl. Právě kolem tohoto termínu by se mohl podle hlavního kouče Tomáše Požára hvězdný záložník připojit k prvnímu týmu. Zatím je na nejlepší cestě, aby se mu to povedlo.

Tomáš Rosický si na tréninku ve Španělsku opět osahával i fotbalový míč
Tomáš Rosický si na tréninku ve Španělsku opět osahával i fotbalový míč

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Sparťané ladí formu ve Španělsku. Holoubek už cepuje i posily
Video se připravuje ...

Rosický v akci: Na soustředění pracuje na obratnosti i rychlosti
Video se připravuje ...

VIDEO 360°: Podívejte se, jak Rosický ve Španělsku maká na návratu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud