18. dubna 2017 • 14:00

Opilý fanoušek Teplic ve Zlíně kopl policistu, zlámal mu žebra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušek Teplic zlomil ve Zlíně po sobotním utkání 24. kola první fotbalové ligy městskému policistovi dvě žebra. Strážníka převezla záchranná služba do nemocnice, útočník skončil na policii, která ho obvinila z násilí proti úřední osobě. Muži hrozí až šest let vězení, Teplice ve Zlíně vyhrály 2:0.



Utkání policie nepokládala za rizikové, na pořádek tak v okolí stadionu dohlíželo jen několik hlídek složených ze strážníků a státních policistů. Po zápase se ale asi 15 příznivců Teplic při odchodu ke svým vozidlům dostalo do konfliktu se skupinkou fandů domácího klubu.

Dvě dvojčlenné hlídky strážníků a policistů se snažily zabránit hrozící rvačce. "Svůj agresivní útok tak nakonec příznivci hostí zaměřili právě na muže zákona, přičemž jeden ze strážníků byl napaden kopem do oblasti hrudníku. V okamžiku, kdy se mu podařilo nohu útočníka vykrýt, byl zasažen jiným kopem do odkryté části trupu," popsal Janík.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Teplice 0:2. Domácí nadále čekají na první jarní výhru
Video se připravuje ...

Útočníka se následně podařilo zpacifikovat druhému strážníkovi a policistovi. "Teprve za pomoci dalších hlídek městské i republikové policie se pak v místě incidentu podařilo obnovit veřejný pořádek," dodal Janík.

Podle Javoříkové strážníka zranil třiadvacetiletý fanoušek z Teplic, který nadýchal přes dvě promile alkoholu. Soud podle mluvčí zakázal mladíkovi vstup na fotbalová utkání. Muž byl navíc již před dvěma lety podmíněně odsouzen za výtržnictví. Policie zadržela i osmadvacetiletého fanouška Zlína, kterého podezírá rovněž z výtržnictví. Hrozí mu až dva roky vězení. Muž také nadýchal přes dvě promile alkoholu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud