Jan Vacek
7. června 2017 • 12:52

Horváth ve Vrbově týmu nebude, měl by trénovat Sokolov ve druhé lize

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká ikona opouští Viktorii Plzeň, Pavel Horváth mává Štruncovým sadům. Alespoň pro tuhle chvíli. Podle informací serveru iSport.cz někdejší kapitán Západočechů od příští sezony povede druholigový Sokolov. Potvrdily se tak informace, že Horváth nebude členem trenérského štábu Pavla Vrby, který se do Plzně vrací po dvou a půl letech.



Sezonu dokončoval Pavel Horváth v roli faktického kouče Viktorie. Ačkoli byl na papíře jako hlavní trenér veden Zdeněk Bečka, byl to právě Horváth, kdo měl rozhodující slovo.

Krátce po oznámení návratu Pavla Vrby však iSport.cz informoval o tom, že někdejší vynikající středopolař u prvního týmu Viktorie působit dál nebude. „O složení realizačního týmu se rozhodne po skončení ročníku,“ shodli se na tiskové konferenci začátkem května Vrba s generálním manažerem klubu Adolfem Šádkem.

Nyní už je jasno. Horváth od příští sezony povede druholigový Sokolov. „Ve hře bylo i působení u plzeňské juniorky, nakonec ale zvítězila varianta se Sokolovem,“ informuje zdroj detailně obeznámený s děním v západočeském klubu.

Je to logická volba. Horváth se nijak netajil chutí trénovat, Sokolov je pak klubem, na který má Plzeň přímé vazby. Ačkoli oficiální farmou Viktorie jsou Domažlice, právě ze Sokolova pochází Šádek, kterého pojí s ředitelem druholigového celku Tomášem Provazníkem nadstandardní vztahy.

Půjde o třetí Horváthovo samostatné trenérské angažmá. V minulosti krátce vedl Domažlice, po odvolání Miroslava Koubka a příchodu Karla Krejčího však dostal povolávací rozkaz k návratu do Štruncových sadu.

Letos na jaře pak úspěšně vedl plzeňskou juniorku, po dubnovém konci Romana Pivarníka se ale na plný úvazek přesunul znovu k prvnímu týmu.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Horváthovy srandičky. Plzeňský vtipálek bavil při oslavách
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud